Linksmieji piratai „Lobių saloje“

Beprasmis būtų gyvenimas,

Tuščias, niūrus, vienareikšmis,

Jeigu jo nenušviestų vaiko šypsnis,

Jei šviesus vaiko juokas

Nepaglostytų mūsų širdies,

Meilei jos nepažadintų,

Nepaskatintų globai, gerumui, kūrybai.

(J. Marcinkevičius)

Minint Vaikų gynimo dieną, birželio 1-ąją, Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos Zibalų skyriaus ugdytiniai, ikimokyklinio ugdymo mokytoja Laima Čigienė,  padėjėja Aida Kisielienė kartu su Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Zibalų filialo vyr. bibliotekininke Rita Makauskiene surengė smagią teatralizuotą vaikų šventę „Piratų sala“.

„Kiekviena vaikystė yra sodas, užburta vieta, kur spalvos dar ryškesnės, oras švelnesnis ir rytas kaip niekada kvapnus“ (Elizabeth Lawrence).

Tuo galėjome įsitikinti,  kai į negyvenamąją salą, (Zibalų progimnazijos kiemelį) atplaukė piratų laivas su visa įgula ir prasidėjo nuotykiai, kuriuos prieš 130 metų  rašytojas Robertas Luisas Steevensonas aprašė  mėgstamiausioje vaikų knygoje „Lobių sala“. Šventės dalyviai, priėmę  „Piratų priesaiką“, leidosi į paieškas, įveikę daugybę kliūčių surado savo tikslą:  paslėptus  lobius. Išbandę piratišką gyvenimą mažieji piratai (darželio ugdytiniai), kapitonas (Laima Čigienė), jūreivis  (Aida Kisielienė), vyriausias piratas (Rita Makauskienė), piratas (Saulius Kvainickas), įveikę gausybę pavojų, su krūvomis aukso monetų išplaukė į vandenyną ieškoti kitų paslėptų lobių. Šventės bendrininku tapo netikėtai saloje pasirodęs ir vieną iš lobių skrynių radęs piratas (Jūratė Stankevičienė).

Nuostabu, kai šventę kuriame kartu, draugiškoje aplinkoje puoselėjame meilę vieni kitiems, tada galima atrasti vis kažko naujo. Gera matyti vaikus spindinčiom akim, gėrėtis jų nuoširdžiu juoku ir tikrom emocijom. Šventė baigėsi, bet visų širdyse išliko šiltas prisiminimas apie saulėtą ir nuotaikingą renginį.

Šypsokimės patys ir leiskime kitiems šypsotis.

                                                           Zibalų filialo vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė