Popietė „Kiekvienas užaugome su pasakomis“ Musninkų filiale

Ar  pamenat mėgstamiausią savo vaikystės pasaką? Basakojės našlaitės ir pamotės, piratai ir devyngalviai slibinai, dvylika brolių ir trobelė iš meduolių… Kiekvienoje pasakoje glūdi gyvenimo išmintis, užkoduota pačiais įvairiausiais pavidalais. Šiuolaikiniai psichologai vieningai sutaria, kad pasakos vaikams yra būtinos – jos padeda mažiesiems ne tik sužinoti apie pasaulį, bet ir lavinti dėmesį, vaizduotę, kūrybiškumą, bendravimo įgūdžius. Jos supažindina su žmogaus gyvenimo ciklu: gimimo, augimo, brendimo, senatvės ir mirties reiškiniais.

Gegužės 31 dieną į Musninkų seniūnijos salę sugūžėjo Musninkų vaikų dienos centro  „Aitvarai“  vaikai. Musninkų bibliotekininkė Janė Rolienė  surengė popietę „Kiekvienas užaugome su pasakomis“,  skirtą  Tarptautinei Vaikų gynimo dienai paminėti.  Popietės metu dalyviai prisiminė savo mėgstamiausias pasakas. Bibliotekininkė skaitė pasakų ištraukas, o vaikai turėjo atspėti, kokia tai pasaka. Kad pajudėtume ir pasimankštintume, suvaidinome kelias pasakas: „Ropę“ ir  „Stebuklingą pirštinę“. Vėliau vaikai piešė ir spalvino savo pasakų mėgstamiausius veikėjus. Jų spalvingi darbeliai papuošė Musninkų seniūnijos koridoriaus sienas.

Renginio pabaigoje kiekvienas dalyvis perskaitė po frazę, kodėl naudinga skaityti knygas. Visi sutarėme, kad skaitymas yra malonus, naudingas ir įdomus užsiėmimas.  Vaikai pažadėjo per vasaros atostogas perskaityti nors po  vieną knygą.