Dailininkės Sigutės Ach edukacija Gelvonuose

    Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešoji biblioteka vykdo „Edukacinės-kūrybinės dirbtuvės „Nuo rašto iki knygos“ vaikams Širvintų rajono bibliotekose“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

    Šio projekto metu Gelvonų gimnazijos pradinių klasių moksleivius (mokytojos Violeta Grudzinskaitė ir Audronė Dabrovolskienė) su edukacija „Knygos kelias“ aplankė dailininkė, knygų  iliustratorė ir autorė Sigutė Ach.

    Ji pristatė savo kūrybą. Tai ne tik kitų autorių iliustruotos knygelės, bet ir jos pačios sukurtos ir iliustruotos. Plačiau sustojo ties knygomis „Ambrozijus, Purkius ir angelas“ (Sigutė Ach), „Pelytė Zita ir aš“ (Vytautas V. Landsbergis), „Motulės Žąsies pasakojimai“ (Šarlis Pero), „Aukštyn kojomis“ (Donald Bisset) „Ežiukas rūke“ (Sergej Kozlov). Vaikus užbūrė malonus, ramus dailininkės balsas. Jie įdėmiai klausėsi, uždavė daug klausimų.

   Šios popietės tikslas: sukurti žodžių tiltą, iš kurių vėliau gimsta knyga su iliustracijomis. Dailininkė sakė, kad svarbiausia išlaisvinti vaizduotę, kuri leidžia pažinti ir suprasti pasaulį kitaip, o tai įmanoma liejant paveikslus akvarele. Vaikai su malonumu liejo akvareles, vėliau rašė ant jų žodžių tiltus, kuriuos vėliau Sigutė Ach pakomentavo.

   Sigutė Ach visiems edukacijos dalyviams įteikė atviruką su autografu ir palinkėjo kūrybinio džiaugsmo.

Projekto vadovė Dalia Taparauskienė