Vaikų knygos pristatymas su lėle

Birželio 28 d. Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Zibalų filialo vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė kartu su Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos ugdytiniais ir auklėtoja Laima Čigiene, Zibalų seniūnijos kiemelyje populiarino vaikų knygos garsinį skaitymą. Sudominti vaikus nėra lengva,  bet reikia stengtis kūrybiškai įtraukti juos į knygų pasaulį.

Knyga Jesseco Martinello, Gregoire Mabire „Net monstrai tvarkosi!“ buvo pristatyta teatralizuotai kartu su lėle. Knygos pristatymo metu vaikai smalsiai sekė kiekvieną lėlės – monstriuko vardu Fulberas judesį, kuris slankioja tamsoje ir susirenka visus išmėtytus daiktus. Makt! Ir praryja. Todėl reikia susitvarkyti savo žaisliukus, kad jie nepatektų į monstro pilvą…..

Autorė Jessica Martinelloir iliustruotojas Gregoireas Mabireas – puikus duetas. Abu domisi tais pačiais dalykais (knygomis, muzika, kinu), abu mėgsta piešti, abu turi puikų humoro jausmą, kurį perkelia į kūrybą.

Tai nebe pirmas šio kūrėjų dueto bendras darbas. Lietuvos skaitytojų pamėgta knygelė „Net monstrai tvarkosi“ yra bestselerio „Net monstrai valosi dantis“ tęsinys.

Zibalų filialo vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė