Skaitymo šventė „Knygos pabaiga yra tik pradžia“

Lapkričio 15 dienos rytą Kultūros centro šokių salėje vyko susitikimas su šiuolaikinės vaikų literatūros kūrėju, literatūrinio žurnalo „Laimiukas“ vyr. redaktoriumi Virgiu Šidlausku. Į susitikimą atskubėjo Širvintų lopšelio/darželio „Boružėlė“ priešmokyklinio ugdymo „Kodėlčiukų“, „Spindulėlių“ ir „Žiogelių“ grupių  vaikai su lydinčiomis mokytojomis ir padėjėjomis.

Rašytojas Virgis Šidlauskas papasakojo apie savo kūrybą, įtaigiai bendravo su renginio dalyviais, įtraukdamas juos į kūrybinį ir linksmą procesą. Rašytojas žaismingai pristatė savo knygą  „Slaptoji Kornelijaus Van Drebelio misija“.

Vaikai kartu su rašytoju kūrė paršelio – amfibijos piešinį. Pasirodo, rašytojas ne tik puikus istorijų kūrėjas, bet ir iliustruotojas. Labai greitai ant lentos buvo nupiešti vaikų sugalvoti įvairiausi daiktai, kurie reikalingi išgyventi povandeninę kelionę. Ant  lapo nugulė: komfortiškas ir modernus miegamasis, erdvi virtuvė su maisto atsargomis, ištaigingi vonios ir tualeto kambariai… Rašytojas vaikus pradžiugino nuotaikingomis dainomis, kurias svečiui atlikti padėjo patys susitikimo dalyviai. Vaikams teko nemažai žaismingų užduočių. Atliekant vieną dainą vaikai turėjo atsakyti į tokius klausimus: kokį garsą skleidžia ant banano žievės paslydęs raganosis, medų užuodžianti bitė ir tekanti lava. Dalyviai visi kartu dainavo, judėjo, plojo ir smagiai šėlo. Skaitymo šventė nepraėjo be simbolinių dovanėlių ir saldžių vaišių.

Renginys vyko bibliotekai vykdant projektą „Kūrybiniai užsiėmimai: susidomėjimas gimsta dalyvaujant“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.