Vaidos Rokės tapybos darbų parodos atidarymas

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko Vaidos Rokės tapybos darbų parodos atidarymas. Tai yra pirmoji menininkės autorinė paroda. Muzikiniais kūriniais vakarą pradėjo Širvintų meno mokyklos jaunieji gitaristai su mokytoju Gintaru Kamsiuku.

Į parodos atidarymą atvyko darbų autorės šeima, giminaičiai bei artimiausi draugai.

„2022 m. pabandžiau tapyti akrilu ant drobės – tai man nauja technika, kuri įtraukė, užsupo, pakerėjo. Šioje parodoje eksponuojami mano 2022–2023 m. kurti darbai, kuriuose galima pamatyti, kas mane supa, kuo aš gyvenu, kas džiugina, liūdina, neramina. Nors kai kurie darbai gana abstraktūs,  kiekviename iš jų galime įžvelgti detales, atspindinčias mums atpažįstamus objektus“, – sako darbų autorė Vaida Rokė.

Vaida Rokė gimė ir augau Žemaitijoje. 2003 m. Klaipėdos universitete įgijo edukologijos bakalauro laipsnį, dailės ir pradinių klasių mokytojo kvalifikacijas. Vėliau įgijo priešmokyklinio ugdymo mokytojo kvalifikaciją ir šiuo metu dirba ikimokyklinio ugdymo mokytoja su mažiausiais ugdytiniais, veda dailės užsiėmimus moksleiviams gimnazijoje. Nuo 2005 m. gyvena, dirbu ir kuriu Širvintose.

„Nuo pat vaikystės labai mėgau piešti. Visada ieškodavau ir rasdavau save kūryboje. Akvarelė, aliejinė tapyba, grafika – tai bandymai atrasti tai, kas labiausiai uždegtų, įtrauktų, ir galėčiau išreikšti tai, ką jaučiu“, – sako tapybos darbų autorė.

Šiandien Vaida vis dar ieško savo stiliaus, savo spalvų, naujų idėjų ir sprendimų. Ir tikisi, kad nepritrūks laiko ir įkvėpimo bei surengs dar ne vieną parodą.

Vakaras prabėgo nepastebimai greitai. Buvo užpildytas gražiausiais žodžiais, šilčiausiomis emocijomis, jaukiausiais pokalbiais.

Vaidos Rokės tapybos darbų parodą aplankyti ir pasigrožėti galite Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje iki kovo 19 dienos.