Kūrybinis užsiėmimas „Knygiukų kūrimas pagal Martyno Vainilaičio eilėraščius“

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje svečiavosi Gelvonų gimnazijos 3-4 klasių mokiniai su mokytojomis Valerija Vancevičiene ir Laimute Žitlinskiene. Svečius šiltai sutiko vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė, kuri pakvietė mokinius apžiūrėti vaikų erdvėje parengtą spaudinių parodą, skirtą poeto Martyno Vainilaičio 90-osioms gimimo metinėms paminėti. Lolita papasakojo apie rašytoją ir jo kūrybą. Poetas yra parašęs virš trisdešimt knygų, kurių daugelis buvo apdovanotos įvairiomis premijomis. Bibliotekininkė kvietė vaikus ir mokytojas dalyvauti kūrybos festivalyje „Susitikimas Ežio dvare“. Festivalis rengiamas kas dvejus metus Varėnos rajone, poeto gimtinėje.

Vėliau mokiniams buvo rodoma, kaip iš A4 formato lapo susilankstyti knygiuką. Vartydami Martyno Vainilaičio eilėraščių knygas, vaikai rašė patikusių eilėraščių posmelius į savo kuriamus knygiukus. Kiti mokiniai kūrė savo tekstus ir juos iliustravo. Buvo sukurti ir paveikslėlių knygiukai.

Vėliau mūsų mažieji svečiai sužinojo kaip tapti bibliotekos skaitytojais, susipažino su bibliotekos fondu, žaidė vaikų erdvėje, bendravo.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė