Sauliaus Vasiliausko knygos pristatymas Elektrėnų viešojoje bibliotekoje

Lapkričio 18 d. Elektrėnų savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko rašytojo, literatūrologo ir mokslų daktaro Sauliaus Vasiliausko pirmosios knygos „Dabar aš ramiai papietausiu“ pristatymas. Ši knyga yra 2020 metų „Pirmosios knygos“ konkurso, kurį skelbia Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, laimėtoja prozos kategorijoje. Į ją sudėti trumpieji autobiografiškumo atspalvį turintys pasakojimai.

Sauliaus Vasiliausko pasakojimai – trumpi  literatūriniai etiudai, dažniausiai vaizduojantys scenas iš jauno Lietuvos intelektualo kasdienybės, aiškiai įkūnijančios autoriaus alter ego. Daugumos tekstų siužetas vyksta įvairiose paties autoriaus dažnai lankomose vietose, pavyzdžiui, bibliotekose, paskaitų salėse, sporto klubuose, o juose dažniausiai gyvena herojai iš akademinio ir literatūrinio gyvenimo – natūralios rašytojo aplinkos. Šie veikėjai dažniausiai išgyvena įprastus, nedidelius ir banalius nuotykius, iš kurių autorius meistriškai, su jam būdingu aštriu humoro jausmu, semiasi būdingų elementų, suteikdamas jiems kartais komišką, kartais absurdišką ir groteskišką atspalvį. Vasiliauskas meistriškai naudoja ironiją ir autoironiją, tačiau jo pasakojime nestinga lyriškumo, dažnai jį lydi filosofinė ir kultūrinė refleksija.

Jaukiame susitikime autoriui buvo užduota daug klausimų, į kuriuos autorius išsamiai ir  nuoširdžiai atsakė.

Renginys organizuotas vykdant Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektą „Vilnijos krašto kūrėjų pristatymas Lietuvoje“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.
Projekto partneriai: Elektrėnų savivaldybės viešoji biblioteka ir Vilnijos krašto bibliotekų asociacija.

Projektų vadovė Dalia Taparauskienė