Musninkuose pristatyta Marijos Bareikaitės-Remienės knyga „JAV lietuvių darbai Lietuvai 1918-2018 metais“

 

    Birželio 10 dieną Musninkuose lankėsi garbinga viešnia iš JAV – Marija Bareikaitė–Remienė: Musninkų parapijos, gimnazijos, bendruomenės rėmėja, Lietuvybės JAV ir pasaulyje puoselėtoja, J.Basanavičiaus premijos laureatė, Širvintų rajono garbės pilietė.

    Į susitikimą Musninkų varpinėje suėjo didelis būrys musninkiečių ir svečių. Ištraukas iš anksčiau parašytų autorės knygų skaitė Audronė, Rūta, Rokas, Juozas. Muzikavo Adrija, Milgintė, Rėjus, Domantas. Pati Marija Remienė pasidalino savo prisiminimais, išgyvenimais, prisiminė nelengvą savo gyvenimo kelią. Labai šiltai ir nuoširdžiai bendravo su susirinkusiais.

    Susitikimo metu buvo pristatyta septinta Marijos Bareikaitės-Remienės knyga „JAV lietuvių darbai Lietuvai 1918-2018 metais“. Kaip teigė pati viešnia, ši knyga dovana Lietuvai – Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui. Nors knygos autorius yra Juozas Skirius (kurį susirado M. Remienė), bet visą knygos medžiagą, visas nuotraukas, pinigus knygai išleisti surinko M. Remienė. Jos žodžiais tariant ,,Tai beveik mano pačios vaikas“.

    Viešnagės Lietuvoje metu M. Bareikaitė-Remienė šią knygą pristatys Vilniuje ir Kaune, bet pirmasis knygos pristatymas buvo gimtuosiuose Musninkuose.

             Musninkų filialo vyr.bibliotekininkė Janė Rolienė