Šventė su Astridos Lindgren herojais

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko šventė ,,Įstabūs vaikystės nuotykiai pagal Astridą Lindgren”. Garsioji švedų vaikų rašytoja šiemet būtų šventusi 110-ąjį gimtadienį. Astrida Lindgren tebėra viena populiariausių vaikų rašytojų pasaulyje. Tokia ji ir Lietuvoje. Nuo 1992 m. renkamuose mėgstamiausių vaikų ir paauglių knygų penketukuose Astridos Lindgren kūriniai užima tvirtas pozicijas ir labai retai kada į juos nepatenka. Ne viena vaikų karta užaugo mokydamasi drąsos ir pasitikėjimo savimi iš Pepės Ilgakojinės, svajodama apie slaptą skraidantį draugą Karlsoną ar besižavėdama Emilio išdaigomis.

Širvintų kultūros centro Anciūnų filialo mėgėjų teatro artistai įkūnijo vaikų labai mėgstamus herojus: Freken Bok (Rita Makauskienė), Karlsoną (Alvyda Krapienė), Mažylį (Vitalija Narkevičienė), Tėtį (Gediminas Makauskas), Pepę Ilgakojinę (Ugnė Trumpickaitė).

 Karlsonui pakilusi keturiasdešimties laipsnių temperatūra buvo numušta uogiene. Įvyko stebuklas – draugas išgelbėjo draugą. Geriausia namų tramdytoja ir tvarkytoja, taip sakant, svajonių auklė Freken Bok pareiškė be galo mylinti Širvintų vaikus. Ji netgi panoro tapti visų jų aukle. Deja, jai nepavyko patekti į televizorių. Karlsonas, vis užkandžiaudamas Frekan Bok keptais gardžiaisiais pyragėliais, džiugino vaikus pokštais, o Mažylis vis liūdėjo.  Netikėtai pasirodžiusi Pepė sukėlė tikrą šurmulį. Labai džiugiai nusiteikusi ji  klausinėjo vaikų įvairiausių dalykų, o  už teisingus atsakymus dalino dovanėles. Rankų miškas rodė, kad vaikai skaitė Astridos Lindgren knygas.  Ir pagaliau –  tikras netikėtumas! Aštuntojo gimtadienio proga  išsipildė Mažylio gyvenimo svajonė – dovanų gavo tikrą šuniuką! Tėtis visus vaišino saldainiais, o Pepė Ilgakojinė kvietė kartu žaisti žaidimus ir linksmai švęsti. Linksmybėse dalyvavo Širvintų pradinės mokyklos 3d (mokytoja Vitalija Šapurienė), 3c (mokytoja Gita Bakasėnienė) ir 4a (mokytoja Nijolė Miliauskaitė) klasių mokiniai. Linksma šventė buvo  kupina daug gerų emocijų, juoko ir žaidimų.

Lolita Pliukštienė