Lėlių teatras iš arti: improvizacijos su aktore Elvyra Piškinaite

Elvyra Piškinaitė –  Lietuvos teatro ir kino aktorė.  Vilniaus teatre „Lėlė“ dirba nuo 1979 m. E. Piškinaitė sukūrė vaidmenų  kine, televizijos serialuose ir spektakliuose. Mes puikiai ją atpažįstame iš legendinio filmo „Riešutų duona“, taip pat iš serialo „Giminės“, o kur dar visi įkūnyti vaidmenys spektakliuose? Elvyra Piškinaitė taip pat įgarsino daugybę animacinių filmų Lietuvos televizijoje, Lietuvos kino studijoje dubliavo filmus.

Šiandien mūsų kraštietė, aktorė Elvyra Piškinaitė jau antrą kartą apsilankė Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje. Su ja susitikti atvyko Širvintų pradinės mokyklos 4A klasės (mokytoja Daiva Sakalauskienė) ir 4B klasės (mokytoja Rūta Tamašauskienė)  mokiniai. Aktorė papasakojo mokiniams apie save, teatrą ir lėles. Kadangi lėlių teatrai yra skirtingi, tai ir lėlės yra skirtingos. Lėlių rūšys: stalo, pirštininės, gabitinės ir marionetės lėlės. Taip pat ji sekė pasakas be galo, o vieną pasaką „Aukso obelėlė, vyno šulinėlis“ kartu su mokiniais suvaidino. Mokiniai buvo suskirstyti į vaidmenis: karalius, žirgas, našlaitėlė, karvė, pamotė ir dvi pamotės dukros – vienaakė ir triakė, o pati aktorė vaidino našlaitėlės motutę ir režisavo teatro sceną. Vaikams vaidinti sekėsi stulbinamai puikiai. Visi buvo labai įsijautę į gautus vaidmenis.

Žinoma aktorė papasakojo ir vieną smagų nutikimą, kuris įvyko vaidinant teatre. Ir iš tiesų, kaip kartais tenka suktis iš susiklosčiusios padėties. Buvo labai įdomus, smagus ir teatrališkas rytas. Pasibaigus užsiėmimui, mokytojos Rūta Tamašauskienė ir Daiva Sakalauskienė įteikė aktorei atminimo dovanas su gražiais palinkėjimais – nupieštą katiną ir knygelę apie Širvintų pradinės mokyklos dešimtmetį.

Susitikimas su aktore vyko vykdant Vaikų literatūros skyriaus projektą „Ieškoti, pažinti, pamėgti“, kurį  finansuoja Lietuvos kultūros taryba, LR kultūros ministerija ir Širvintų rajono savivaldybė.

Ugnė Trumpickaitė