Parodos „Augame Lietuvai – kuriame Tėvynei“ atidarymas

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko Širvintų meno mokyklos dailės skyriaus mokinių kūrybinių darbų parodos „Augame Lietuvai – kuriame Tėvynei“ atidarymas.

Mokiniams  pasiruošti padėjo mokytojos ekspertės Stasė Rulevičienė ir Aldona Ragelskienė, mokytojos metodininkės Jolita Jurkevičiūtė ir Sigita Kaminskienė, mokytoja Jelena Labanauskienė.

„Ši paroda jau tapo tradicija. Ją mes skiriame Vasario 16-ajai – Valstybės atkūrimo dienai paminėti. Vaikai piešia Lietuvą, mūsų Tėvynės gamtos grožį. Šiuose vaikų darbuose galima pamatyti viską. Juose daug meilės savo kraštui, gimtinei, žmonėms. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės mokinių darbais. Linkime jiems ir toliau tobulėti, kurti grožį“,- kalbėjo mokytoja ekspertė Aldona Ragelskienė.

Parodą atidarė Širvintų meno mokyklos muzikos skyriaus kvartetas atliekama I.Šeduikienės  daina „Labas man ir tau“ (mokytoja metodininkė Julija Jedzevičienė). Taip pat šis mokytojos Julijos Jadzevičienės vadovaujamas kvartetas atliko ir dar vieną I.Šeduikienės dainą „Nupiešiu Lietuvą“.

Meno mokyklos dailės skyriaus mokinės Dina Virkšaitė ir Ugnė Korsakaitė dalijosi žinomų lietuvių autorių Šatrijos Raganos ir Vytės Nemunėlio kūryba apie meilę Tėvynei – apie Lietuvą.

„Žemė, kurioje gyveno mūsų protėviai, kurioje gyvename mes, kurioje gyvens mūsų ainiai – Lietuva. Vasario 16-tą ištarti žodžiai Lietuva – Nepriklausoma Valstybė ir uždegta Laisvės ugnelė bei liepsnojanti meilė Lietuvai visada jungs praeities, dabarties ir ateities kartas. Lietuva labai turtinga, nes turi patį didžiausią turtą – Žmones, nenugalimos tautos dvasią. Visada ir visur prisiminkime, kad Lietuva nedidelė, bet didelė jos TIESA: BŪTI, IŠLIKTI. Ir tą tiesą bei meilę savo Tėvynei mes – Lietuvos vaikai – neškime savo širdyse per visą gyvenimą“ , – šiuos uždegančius  visuomenės veikėjos A.Rupšytės žodžius skaitė Ugnė Korsakaitė. Ir taip dar kartą stipriai pabrėžė mums visiems ir mus visus – tautiečius  vienijančią ir svarbią mūsų šaliai datą – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Po tokių uždegančių žodžių apie mūsų LIETUVĄ, TĖVYNĖS MEILĘ IR LAISVĘ muzikinį T.Šerno kūrinį „Svajonėlė“ atliko Adrija Redeckaitė kartu su mokytoja Loreta Ardzevičiūte, taip pat kartu su mokytoja Vytauto Klovos „Preliudą“  smuiku griežė Laura Pažusytė.

Renginiui baigiantis, sveikinimo žodį sakė Širvintų meno mokyklos direktorė Daiva Vinciūnienė. Ji džiaugėsi meno mokyklos dailės skyriaus mokinių kūrybiniais darbais, paroda,  tapusia tradicija, sveikino ir įteikė gėlių mokinius ruošusioms mokytojoms. Džiaugėsi ilgalaikiu Širvintų meno mokyklos ir Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos bendradarbiavimu ir direktorei Vaivai Daugėlienei įteikė molinį suvenyrą.

Po Širvintų meno mokyklos direktorės sveikinimo skambėjo dueto Modestos Bakšanskytės ir Urtės Želvytės atliekamas muzikinis Manfried Šmitz kūrinys „Pokštas“ (mokytoja metodininkė Jurga Sarpauskienė).

Parodos atidarymo pabaigoje, dainavo Širvintų meno mokyklos mokinė Austėja Šimkutė – „Dainų dainelės“ respublikinio dainų konkurso laureatė (mokytoja Jurga Sarpauskienė). Austėja Šimkutė atliko dainą „Mėlynos gatvelės“, o jai akomponavo mokytojas Gintaras Pauliukonis.

Ugnė Trumpickaitė