Rytmetys „Pasaką į ausį pakuždėsiu“

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje lankėsi Vilniaus rajono Maišiagalos vaikų lopšelio-darželio ,,Drugelių“ grupės ugdytiniai (auklėtoja Nerija Četrauskaitė).

Vyko rytmetys ,,Pasaką į ausį pakuždėsiu“. Rytmetį pradėjome nuo susipažinimo. Mažieji mūsų svečiai susėdę ratu siuntė per rankas meškutį, kuris visai neatsitiktinai yra vardu Rudnosiukas, ir turėjo pasakyti savo vardą. Susipažinę ir šiek tiek pabendravę, priėjome prie kitos rytmečio dalies, kuri buvo nemažiau įdomi nei pastaroji. Vaikai klausėsi eiliuotos Vytės Nemunėlio pasakos ,,Meškiukas Rudnosiukas“. Ši pasaka yra išrinkta į sąrašą „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“.

Toliau sekė kūrybinės dirbtuvėlės, kurių metu mažieji svečiai pasidarė po meškiuką Rudnosiuką. Po nuotaikingos edukacijos Maišiagalos vaikų lopšelio-darželio ,,Drugelių“ grupės ugdytiniai apžiūrėjo vaikų literatūros skyrių, susipažino su bibliotekos gyvenimu. Vaikai vartė garsines knygutes, žaidė stalo žaidimus. Smagiam rytmečiui einant į pabaigą, vaikams atminimui padovanoti bibliotekos rašikliai. Bet viskas tuo neužsibaigė, svečiai pasivaišino pačiais skaniausiais Rudnosiuko skanumynais.

Igno Šeiniaus viešoji biblioteka vaikams paliko didelį įspūdį. Jie palygino Širvintų ir Maišiagalos bibliotekas. Džiaugėsi, kad pas mus labai erdvu, gausu knygų, įvairių žaidimų.

Išvykdami mažieji bibliotekos svečiai su savimi išsinešė ne tik savo pasidarytus meškiukus Rudnosiukus, bet ir gerą nuotaiką.

Smagu, kad mūsų biblioteka yra traukos centras ir mes sulaukėme svečių iš Vilniaus rajono. Lauksime jų sugrįžtant dar kartą.

 

Ugnė Trumpickaitė