„Kartu mes kuriame ateitį“ skelbia 18-oji nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė

3026_5568_zoomed_bib-savaite-2018tg-f-01

Balandžio 23–29 dienomis visose šalies bibliotekose vyks Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Bibliotekininkai kvies savo bičiulius, lankytojus, skaitytojus, skaitymo ir kitų šviečiamųjų ir lavinamųjų veiklų gerbėjus į renginius, naujų knygų pristatymus, konferencijas, diskusijas, filmų peržiūras, susitikimus su autoriais. Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės vienijanti tema mums visiems primena, kad „Kartu mes kuriame ateitį“.

Sparčiai tobulėjančios technologijos, demografiniai pokyčiai, nauji socialiniai ir ekonominiai reiškiniai, stiprėjantys globalizacijos procesai keičia nusistovėjusius bibliotekų veiklos principus ir kelia naujų profesinių iššūkių. Kokios bibliotekos bus po 5, 10 ar 15 metų? Kokių specialistų, gebėjimų ir kompetencijų reikės? Kokie skaitytojai ateis į bibliotekas? Kokiomis priemonėmis įveiksime pasitaikančias kliūtis?

Kaip informuoja Lietuvos bibliotekininkų draugija (LBD), Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės pagrindinė organizatorė, šios temos aktualios viso pasaulio bibliotekininkams. „Prieš metus IFLA pradėjo tarptautinę kampaniją „Global Vision“, kuri kviečia įvairių pasaulio valstybių bibliotekų specialistus diskutuoti apie šiandienos ir ateities iššūkius. IFLA įsitikinusi, kad tik tarptautinis dialogas ir bendras bibliotekų laukas leis joms atskleisti savo potencialą kuriant įtraukias visuomenes, o jų veikla išliks aktuali ir ateityje“, – skelbiama oficialiame LBD pranešime.

Esame tarptautinės bendruomenės nariai, todėl šios temos svarbios ir mums: kviečiame su kolegomis, bendruomenėmis, partneriais, politikais, verslininkais diskutuoti ir siūlyti ateities bibliotekų scenarijus bei projektus. Organizatoriai taip pat primena, kad per šią savaitę iš bibliotekų skolininkų, pavėluotai grąžinančių knygas, nebus imami delspinigiai. Dirbame bendruomenei ir kartu galime kurti tokias bibliotekas, kuriose kiekvienas yra laukiamas ir suprantamas.