Piešinių paroda „Skruzdėlių ąžuolas“

    Gimsta ąžuolai, užauga, savo gražia lapija džiugina aplinkinius. Bet, kaip nebūtų graudu,  ir į medžio gyvenimą  ateina tyli senatvė  ir jis išeina iš šios žemės. Žinoma, ąžuolas kaip ir žmogus, palieka savo palikuonis šioje žemėje. Juk ąžuolai mūsų tautos pasididžiavimo simbolis.

    O Lapelių kaimo kaimynystėje augo šimtametis ąžuolas, vadinamas „Skruzdėlių ąžuolu“. Gal nuo Skruzdėlių kaimo pavadinimo jam ir duotas vardas. Paseno šis šimtametis ąžuolas, pasėjęs į žemę daug savo sėklų gilių.  Gamta motulė nepagailėjo šimtamečio ąžuolo. Užėjo vasaros audra, trenkė žaibas į šimtamečio kamieną, sulaužė stiprias šakas, išvertė iš kamieno ir padegė. Ąžuolas mirė. Ilgai jo grožį prisimindavo gyventojai. Lapelių bibliotekoje yra išlikusi šio ąžuolo fotografija.

    Laikui bėgant, pasėtos ąžuolo gilės sudygo. Viena gilė  nukrito tiesiai į ąžuolo kamieno vidurį, tūnojo laukė ir nusprendė, tęsti ąžuolo tėvo gyvenimą. Ąžuolas atgimė.

       Lapelių bendruomenė sutvarkė aplinką prie šio ąžuolo.

    Lapelių biblioteka pakvietė visus piešti Skruzdėlių ąžuolą. Ąžuolą piešė: Neda Černiauskaitė, Dovilė Šalkauskaitė, Nomeda ir Gabija Mažeikaitės, Orinta ir Lukas Arbočiai, Odeta Kanopkaitė, Dominykas Kancerevičius, Kristina Dulaitytė.

       Ši paroda yra skirta ąžuolo atminimui ir būsimam kraštiečių susitikimui.

        Kviečiame visus apsilankyti.

Lapelių filialo vyr. bibliotekininkė Janė Stravinskienė