Popietė ,,Vasara su knyga‘‘

    Prasidėjus vasaros atostogoms, Musninkų miestelio biblioteka pakvietė vaikus į popietę ,,Vasara su knyga“. Bibliotekininkė supažindino mokinius su bibliotekos darbu, papasakojo  kaip skirstomos knygos, kokios yra literatūros šakos bei skyriai, paaiškino kaip išsirinkti vaikų amžiui tinkamą knygą. Bibliotekoje buvo atspausdintas privalomų perskaityti knygų sąrašas ir išdėliotos bibliotekoje esančios šios knygos.

    Vėliau moksleiviai iš skirtingų spalvų vokelių traukė ir minė mįsles, skaitė žymių žmonių mintis, patarles, priežodžius. Noriai atsakinėjo į viktorinos klausimus, kurie taip pat buvo susiję su knygomis, rašytojais, kūriniais.

    Popietės metu mokiniai dalinosi įspūdžiais apie savo perskaitytas knygas, įvardijo kurios patiko labiausiai ir kodėl. Visi priėjome išvados, kad jaunimui skaityti knygas dabartiniu metu nėra labai madinga, bet knygų skaitymas – pats geriausias laisvalaikio praleidimo būdas, nauda ir tobulėjimas.

    Renginio pabaigoje dalyviai užrašė savo linkėjimus bibliotekai ir, aišku, vasaros atostogų skaitymams pasiėmė po keletą knygų.

 

Musninkų filialo vyr. bibliotekininkė Janė Rolienė