Literatūrinė-muzikinė popietė „Žodžiai sielai – jungia kartas ir širdis“

Lapkričio 23 dieną Musninkų bendruomenės „Spindulys“ namuose vyko literatūrinė-muzikinė popietė „Žodžiai sielai – jungia kartas ir širdis“,  kurią organizavo Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos  Musninkų ir Vileikiškių filialų bibliotekininkės Janė Rolienė ir Aldona Sakavickienė.

Renginyje dalyvavo Musninkų seniūnijos literatai. Savo sukurtas eiles skaitė senjorė Elytė Lekavičienė, autorinėmis  dainomis ir poezijos posmais pasidalino jaunieji Musninkų kūrėjai: Greta Paulauskaitė ir Tadas Imbrasas, paprastomis ir nuoširdžiomis eilėmis visus sužavėjo Jurgina Černiak.

Popietėje svečiavosi Širvintų atviro jaunimo centro  mobilaus darbo su jaunimu atstovė Živilė Jankauskaitė-Turkmen su savanoriais iš Turkijos ir Musninkų miestelio  jaunimu. Svečiai iš Turkijos Kerem, Refik ir Hazar skaitė savo kūrybos eiles turkų kalba.

Muzikinius kūrinius atliko Širvintų meno mokyklos, Musninkų skyriaus pianino mokytoja Marina Tkačenko, smuiko mokytoja Virginija Biržinskienė ir Širvintų meno mokyklos  Musninkų skyriaus 3 klasės mokinė Viltė Inčiūraitė. Skambią dainą dovanojo Simona Jančaitytė.

Popietės vedančiosios: Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos mokytoja Audronė Janušauskienė ir Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos mokytoja Sonata Žilinskienė.

Renginio metu galima buvo pasigrožėti tautodailininkės Nijolės Didžiokienės tapybos darbų paroda „Ruduo nutapė mano sielą“.