Muzikinis poezijos vakaras Šešuolėlių bibliotekoje

Nepastebimai į mūsų kiemus atskubėjęs ruduo dovanoja ne tik nuostabias spalvotas akimirkas, bet ir ilgus, niūrius, tamsius vakarus, kurie šaukiasi šviesos. Spalio 14 d. vėlų vakarą nepaprasta šviesa sklido pro Šešuolėlių bibliotekos langus, kur vyko muzikinis poezijos vakaras „Iš širdies į širdį“.

Kalbant poeto P. Širvio žodžiais: „poezija – visų pirma – svajonė, jausmas ir muzika, meilė ir neapykanta, apmaudas ir ilgesys, nuoširdus vaiko juokas ir mąstančio žmogaus sarkazmas, verksmas su ašarom ir ašaros be ašarų… Viskas, kas žmogiška.“ Vieniems ji patinka, kitiems – ne. „Poezija – tai sielos kalba, kuri dažnai pasako tiek daug! Ne tik apie žmogaus, bet ir apie visos tautos būseną. Kartais poeto lūpomis, regis, kalba visas pasaulis, kartais, atrodo, šaukia pati žemė…“ (J. Mačiukevičius). Širdyje daugiau ar mažiau mes visi esame poetai. Tik viena poezija tyliai praslenka pro šalį, nepalikdama jokio pėdsako, kita- išlieka atmintyje ir širdyje ilgam. Muzikinio poezijos vakaro dalyvių lūpomis skambėjo: J. Degutytės, S. Nėries, J. Strielkūno, A. Miškinio, J. Baltrušaičio, P. Širvio, B. Brazdžionio ir V. Mačernio eilės.    Kad šio vakaro poezija išliko visų susirinkusiųjų mintyse ir širdyse, nuoširdus AČIŪ Bagaslaviškio namų muzikavimo grupei (vad. J. Chatkevičienė). Juk muzika ir daina yra nuolatinės poezijos palydovės, o kai eilėraštyje lieka ne rankų, o širdies šešėlis, jis tampa artimas, žinomas ir nepamirštamas.

Muzikinio vakaro metu ore tvyrojo paslaptinga poetinė aura. Bagaslaviškio namų muzikavimo grupės atliekamos dainos sužadino jautriausias širdies stygas ir užliejo poetinę atmosferą  teigiamomis emocijomis ir harmonija. Ištartas poezijos žodis, nuskambėjusios dainos, leido pajusti žmogišką artumą, bendravimo džiaugsmą, tikrumą, kurio taip stinga šiandienos permainingame pasaulyje. Vakaro pabaigoje renginio sumanytoja ir vedėja, Šešuolėlių filialo vyr. bibliotekininkė Vaida Dilienė, visiems linkėjo savo ir kitų gyvenimą, kasdienybę papuošti poezija, geros knygos skaitymu, o jei aplanko įkvėpimas,- tai ir sava kūryba!