Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos minėjimas Jauniūnų filiale

Kur bakūžė samanota, kurioje gimiau,

Obelis kur augalota, ką sode mačiau?

Kur upeliai platūs, sraunūs, tekantie smagiai?

Kur tos mislys mano jaunos, linksmos kaip drugiai.

[…]

Pranas Vaičaitis,  iš eil. „Ašaros“

Spalio 1-oji pasaulyje paskelbta Tarptautine pagyvenusių žmonių diena 1990 metais. Šią dieną žmonės skatinami atkreipti dėmesį į senėjimo problemas ir pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms, organizuojami būtent senjorams skirti renginiai, orientuoti į jų pomėgius bei poreikius.

Minint šią dieną, Jauniūnų filialo bibliotekoje vyko renginys „Kelionė gyvenimo ratu“, į kurį susirinko bibliotekos skaitytojos, norinčios tarpusavyje pabendrauti, pasidalinti įgyta gyvenimiška patirtimi ir kūrybiškai praleisti laiką. Senjorų gyvenimiška išmintis ir patirtis daugeliui jaunų žmonių yra vertingas vadovas, jei tik ieškoma ryšio ir norima tą patirtį išgirsti. Senjorai parodo, kaip, nepaisant amžiaus, iš gyvenimo semtis džiaugsmo ir stiprybės bei būti jaunam širdyje.

Į renginį susirinkusias skaitytojas vyr. bibliotekininkė Danutė Jaglinska pasveikino prasmingomis eilėmis ir jautriais palinkėjimais. Skaitytojos dalijosi įsimintiniausiais gyvenimo įvykiais ir brangiausiomis akimirkomis, džiugiomis ir skausmingomis gyvenimo patirtimis, kurios jas augino, ugdė ir bėgant metams suteikė išminties. Moterys atsiminė ir reikšmingiausias skaitytas knygas, kurios turėjo įtakos gyvenimo kelionėje.

Po renginio atsisveikindamos  skaitytojos linkėjo vienos kitoms šviesių minčių, jautrios širdies, pagarbos sau bei kitiems, šilto ir gražaus rudens. Lai bendrystės stiprinamos neša džiaugsmą į savo namus bei kaimynystę!