Renginys, skirtas Motinos dienai Jauniūnų filiale

Joks kelias man netolimas,

Joks vargas nesunkus –

Gulbe atplaukt, kregžde atskrist

Į tėviškės laukus.

 

Tik vieną žodį pasakyt,

Tik kartą per metus:

– Kaip tuščias be tavęs, mamyt,

Pasaulis šis platus.

 

Salomėja Nėris  (eilėraštis „Motinai“)

 

 

Motinystė – viena iš didžiausių gyvenimo dovanų, viena iš galimų moters tapatybių, kurią ji pati kuria. Motinystė yra kūniška ir asmeniška, didžiulė atsakomybė ir stipri dvasinė patirtis.

Gegužės 8 dienos popietės renginį, skirtą Motinos dienai, vyriausioji bibliotekininkė Danutė Jaglinska pradėjo pasveikindama susirinkusias mamas Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos žodžiais: „Atiduodamos labai daug, kartais rizikuodamos visu savo gyvenimu, mamos kartu įgauna milžinišką galią – auginti ir ginti savo vaikus, padėti tvirtus pagrindus jų kelyje. Net ir nebūdamos šalia, mamos turi galią globoti, saugoti savo vaikus visą gyvenimą. Taip galinga mamos meilė, jos rūpinimasis savo vaikais, įkvepiantis pavyzdys keičia ne tik konkrečios šeimos, bet neretai – ir visos valstybės ateitį“.

Renginio dalyvės į susitikimą atsinešė savo rankdarbius, dalinosi, kaip įprasmina savo laiką, vaikams jau užaugus ir palikus tėvų namus. Prisiminė ir savo mamas bei tas akimirkas, kai matė jas verpiant, siuvant, adant, mezgant ar neriant vąšeliu. Susirinkusios moterys dalinosi įsimintiniausiais įvykiais ir brangiausiomis akimirkomis. Būdamos mamos, stengiasi gerumu šildyti savo vaikus, branginti laiką, praleistą su jais.

Po renginio bibliotekos lankytojos smalsiai domėjosi mamos dienai skirta paroda, dalinosi mintimis bei įžvalgomis.

Švelniausi žodžiai ir prasmingiausi darbai kiekvienai mamai tepražysta begalinės vaikų meilės, pagarbos ir dėkingumo žiedais. Būkite pasveikintos, būkite išaukštintos, būkite laimingos, mylinčios ir mylimos, brangiosios Mamos!