Smagios šlepečių mezgimo pamokos Jauniūnų filiale

Artėjant šv. Kalėdoms ir vis labiau įsibėgėjant dovanų pirkimo šėlsmui, puikia alternatyva gali tapti stabtelėjimas ir savo rankų darbo dovanos kūrimas. Artimasis, bičiulis, kolega ar draugas tikrai įvertins, kad dovanojate, ką turite brangiausia – savo laiką. O savo rankomis sukurti rankdarbiai užburia unikaliu jaukumu ir šiluma.

Šio troškimo įkvėpta, Jauniūnų filialo bibliotekininkė Danutė Jaglinska pirmąją kalendorinės žiemos dieną – gruodžio 1-ąją – pakvietė skaitytojas pasimokyti šlepečių mezgimo. Aktyvi bibliotekos lankytoja Stanislava Guobienė tokių šlepečių jau turi numezgusi dešimtis! Ji mielai sutiko ne tik atverti savo rankdarbių skrynią ir numegztas šlepetes eksponuoti bibliotekoje, bet ir pamokyti moteris šlepečių mezgimo subtilybių.

„Siūlai siūlai susivykit, siūlo galo nepalikit“ – megzdamos moterys atsiminė mokyklos žaidimą. O šiandien jos džiaugėsi, kad susirinkusios draugėn gali tapti kūrėjomis ir numegzti šiltą kojų apavą, kuris taps kalėdine dovana.

Dėkojame Stanislavai Guobienei už šlepečių mezgimo pamoką, o kiekvienai užsiėmimo dalyvei – už gerą nuotaiką, jaukius pokalbius ir moterišką bendrystę.

 

Kviečiame į parodą pasigrožėti šlepečių kūrėjos Stanislavos Guobienės darbais, kuriuose atsiskleidžia šiluma, kruopštumas bei gražūs spalvų deriniai.

 

 

Jauniūnų filialo vyr. bibliotekininkė Danutė Jaglinska