Jauniūnų filiale vyko renginys ,,Langas į gyvūnų pasaulį“

Spalio 7 d. Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Jauniūnų filialo bibliotekininkė pakvietė lankytojus ir skaitytojus į renginį bei parodą ,,Langas į gyvūnų pasaulį“, skirtus pasaulinei gyvūnų dienai paminėti. Bibliotekininkė pasveikino visus auginančius ir mylinčius gyvūnus.

Bibliotekoje susirinkę renginio dalyviai dalijosi auginamų gyvūnų istorijomis, prisimindami ne vieną smagų ar net komišką įvykį, nutikusį mylimiems augintiniams. Susirinkusieji su rūpesčiu svarstė, ką galėtų nuveikti gyvūnų gerovei. Diskutuojant išgryninta, kad mes visi galime prie to prisidėti: gerbti gyvūnus, pasirūpinti jų poreikiais, nebūti abejingais, kai matome netinkamai besielgiant su gyvūnais, informuoti atitinkamas institucijas,  paaukoti gyvūnų prieglaudai arba  joje savanoriauti. Šiais mažais, bet tikrai reikšmingais žingsniais, kiekvienas galime keisti visuomenės veidą bei auginti sąmoningumą.

Bibliotekoje taip pat surengta gyvūnų paroda, kurią pristatydama, bibliotekininkė papasakojo trumpas parodoje eksponuojamų gyvūnų bei jų šeimininkų istorijas. Apžiūrinėdami nuotraukas, lankytojai šypsojosi, kiti džiaugėsi matydami kai kurias savo augintinių nuotraukas, dar kiti smalsiai tyrinėjo gyvūnų vardus bei gerų emocijų vedini dalijosi vertingais gyvūnų auginimo patarimais.

Jaukus ir prasmingas renginys priminė, kad augintiniai – tai ištikimiausi mūsų draugai ir šeimos nariai, jiems būtinas kasdienis dėmesys bei rūpestis, jų poreikių išmanymas ir užtikrinimas. Kaip skelbia viena užsienio gyvūnų globos draugija savo šūkyje „A dog is for life, not just for Christmas“ (liet. „Šuo įsigyjamas visam gyvenimui, ne vien Kalėdoms“). Gera žinoti, kad žmonių dėmesys augintiniams tampa vis nuoširdesnis, stiprėja gyvūnų šeimininkų atsakomybės jausmas.

 

Jauniūnų filialo vyr. bibliotekininkė Danutė Jaglinska