Popietė „Vasarojant su knyga“

Liepos 12 d. Lapelių bibliotekoje organizuota popietė „Vasarojant su knyga“.

Į renginį atvyko kraštietės Polinos Sarapinienės sūnus Dainius Sarapinas. Jis  bibliotekai padovanojo Polinos Sarapinienės ir Dainiaus Sarapino išleistą knygą „Naudingi patarimai“.  Polina Sarapinienė yra išleidusi ir padovanojusi Lapelių bibliotekai knygą „Nekaltinu rudens“. Širdžiai mielos eilės nepalieka abejingų.

Renginio metu aptarėme perskaitytas ir  patikusias knygas, kurias rekomenduotų skaityti kitiems skaitytojams.

Dainius Sarapinas pristatė  knygą „Naudingi patarimai“. Šioje knygoje bus

galima rasti nuo daržovių ir uogų laikymo iki maisto gaminimo receptų, mitybos ir etiketo. O kai tai perskaitysime, tai rasime patarlių, mįslių.

Vasara yra pilna stebuklų, galima grožėtis auksiniais vakarais, lietaus simfonija. O kitus stebuklus galime rasti knygoje „Magiški triukai“.

Dainiaus Sarapino vienas iš pomėgių yra magija. Jis papasakojo, kad pačius paprasčiausius triukus išmoko ir iš knygos, ir iš draugų magų. Pirma žiūrovė buvo mama. Ji pastebėdavo Dainiaus klaidas, tad jam teko dar labiau tobulinti triukus. Savo magiškus triukus Dainius Sarapinas pristatė ir popietės dalyviams.

Popietės metu aptarėme ir savo krašto praeitį, istoriją, kuri yra užrašyta knygose „Musninkai. Kernavė. Čiobiškis“, kraštiečio Jono Lučiūno išleistose knygose „Čiobiškio portretas“, „Į Lapeles pargrįžta paukščiai“.

Dainius Sarapinas labai domisi šiuo kraštu, savo giminaičių gyvenimo istorija, kurios maža dalis yra užrašyta knygoje „Musninkai. Kernavė. Čiobiškis“. Apie juos, kas neparašyta knygoje,  daugiau papasakojo Marija Lisauskienė, Genė Drazdauskienė.

Taip pat Dainius Sarapinas aplankė ir Čiobiškio biblioteką. Susitikime su bibliotekos skaitytojais jis parodė jiems magiškų triukų. Vaikus pamokė lipdyti modelinu.

Linksmai ir prasmingai prabėgo vasaros popietė bibliotekoje tarp knygų, pokalbių ir visų laukiamo stebuklo. Ir žinoma  – bendravimo stebuklo.

Janė Stravinskienė

Lapelių  filialo vyr. bibliotekininkė