Smagus Kalėdų laukimas Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Zibalų filiale        

Artėja Kalėdos, nuostabi, džiugi žiemos šventė. Jos laukia visi, o labiausiai vaikai, nes šventė – tai mažas stebuklas, dovanojantis gerą nuotaiką. Mažais žingsneliais Kalėdoms pradėjo ruoštis Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Zibalų filialas. O ruoštis visuomet smagiau iš anksto kartu su dideliu būriu draugų.

Gruodžio  3 d. Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos Zibalų skyriaus darželinukai, Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Zibalų filialo,  Zibalų seniūnijos darbuotojai įžiebėme gražiausią metų simbolį – eglutę. Kalėdiniais karpiniais, karpytais Zibalų bibliotekos vyr. bibliotekininkės Ritos Makauskienės, darželio auklėtojos Laimos Čigienės, padėjėjos Aidos Kisielienės darbais pasipuošėme pastato langus.

Gruodžio 6 dieną Zibalų skyriaus darželinukai su darbuotojomis apsilankė bibliotekoje, kur vyko suomių rašytojo Mauri Kunnas knygos „Kalėdų Senelis“ garsinis skaitymas. Tai neprilygstama kalėdinė istorija – populiaraus suomių dailininko kūrinys, jau tapęs klasika. Visi kartu pažvelgėme į pačią slapčiausią pasaulyje žaislų dirbtuvę. Retas kuris žino, kaip atrodo Kalėdų Senelio šalis. Laimė, suomių dailininkas ir rašytojas Mauri Kunnas visada neblogai sutarė su nykštukais. Jų dėka drauge galėjome iš arčiau pamatyti, kaip gyvena Kalėdų Senelis ir jo stropieji pagalbininkai.

Suomijos dailininkas ir rašytojas Mauri Kunnas yra vadinamas sėkmingiausiu šalies kūrėju vaikams. Jo karjeroje – įspūdingas skaičius apdovanojimų, 40 autorinių knygų, vertimai į daugiau negu 30 užsienio kalbų ir neblėstantis susidomėjimas visame pasaulyje. Lietuvos skaitytojai su šiuo suomių autoriumi susipažino 1996 m., kai pasirodė pirmoji knyga lietuvių kalba, o lapkričio pradžioje mažuosius skaitytojus nudžiugino naujas vertimas į lietuvių kalbą – paveikslėlių knyga „Kalėdų senelis ir šamano būgnas“.

Zibalų bibliotekoje knygos „Kalėdų Senelis“ skaitymą nutraukė netikėtas Kalėdų Senelio skambutis. Nuotoliniu būdu vaikai bendravo su Seneliu, išdėstė jam savo prašymus, norus. Pro šalį važiavę nykštukai vaikams atvežė lauktuvių – Kalėdų Senelio iš nykštukų iškeptų vaflių. Laimingi darželinukai pakvietė Kalėdų Senelį į gruodžio 21 dieną jų organizuojamą šventę „Žalios Kalėdos su Šreku“.

 

                                                               Anciūnų filialo vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė