Žurnalo vaikams „Laimiukas“ pristatymas

Spalio 27 d. Širvintų „Tėkmės“ mokykloje, įsikūrusioje Bagaslaviškyje,  vyko literatūrinio žurnalo vaikams „Laimiukas“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės-edukacija kartu su žurnalo redaktoriumi ir rašytoju Virgiu Šidlausku bei rašytoju ir literatūros agentu Benu Bėrantu.
 

Tai vaikams puikiai pažįstami rašytojai, kurie pristatė literatūrinį žurnalą vaikams „Laimiukas“. Tai – literatūrinis žurnalas 7-11 m. vaikams, ir visiems, kuriuos džiugina vaikų literatūra. Spalvinguose žurnalo puslapiuose skaitytojų laukia pasakos, istorijos, pažintys su vaikų literatūros autoriais, bei įdomūs straipsniai. Susitikimuose su  mokiniais rašytojai ne tik pristatė žurnalą, bet ir supažindino su savo išleistomis knygomis.

Benas Bėrantas ir Virgis Šidlauskas ne tik rašantys autoriai. Jie puikiai dainuoja ir sugeba grodami savo sukurtas dainas įtraukti ir susitikimų dalyvius. Vaikai plojo rankomis, trepsėjo ir net dainavo greitakalbes dainas.

Vaikų knygų autoriai supažindino su žurnalo sandara, kūrybine grupe ir  visiems pasiūlė sukurti savo žurnalą.  Smagios dirbtuvės nepaliko abejingų: buvo sukurta 11 žurnalų, tarp kurių „Tėkmė“ ir „Tėkmiukas“. 

Vyko du susitikimai, kuriuose dalyvavo 1-6 klasių mokiniai.

Dėkojame mokytojams Dagnai Snitkienei, Simui Glumbakui, Romai Vareikienei, Agnei Žižienei, Kamilei Mateliūnienei už komandų palaikymą ir pagalbą. 

Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su „Tėkmės“ mokyklos vadovais. 

Susitikimas vyko bibliotekai organizuojant projektą „Kūrybinės patyriminės dirbtuvės su vaikų knygų kūrėjais“, kurį finansuoja Lietuvos Kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė.

 
Projektų vadovė Dalia Taparauskienė