Integruota pamoka

Spalio 28-ąją  dieną  Širvintų Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko integruota pamoka  „Poetės Ramutės Skučaitės kūryba“. Minint gražų jubiliejų, 90-ąsias poetės metines, dalyvavo Širvintų pradinės mokyklos 3c klasės mokiniai (mokytoja Gita Bakasėnienė).  Ji pasakojo vaikams apie poetės gyvenimo kelią: vaikystę, skaudžiąją tremtį, grįžimą į Vilnių ir kūrybą.

Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė rodė poetės  knygas: patiems mažiausiems garsinė „Raidžių namučiai“, eilėraščių knygos: nuo daug dešimtmečių nugyvenusių iki išleistų neseniai, puošnių, subtiliai iliustruotų. Galvosūkių, mįslių, pjesių, pasakų knygos – yra iš ko rinktis kiekvienam. Vaikai ruošėsi renginiui.  Buvo gera klausyti ne skaitomų, bet išraiškingai deklamuojamų poetės eilėraščių. Mus džiugino Martynas Šeipūnas, Lukas Jasiukevičius, Rokas Jasiukevičius, Agnius Būtėnas, Laura Četrauskaitė, Rugilė Labanauskaitė, Paulina Mieželytė, Solveiga Lisevičiūtė.

Kitoje renginio dalyje mokinai buvo pakviesti parungtyniauti: reikėjo teisingai sudėti eilėraščio „Žiema“ stulpelius, pagal poetę „atstatyt žodžius kaip buvo, kol tos pradžios nepražuvo“ ir išspręsti užduotį „Gama“. Laimėjo, surinkusi daugiausia taškų, 1-oji  – mergaičių komanda. Pabaigai pasiūlėme suvaidinti tris Ramutės Skučaitės eilėraščius. Netikėta, bet buvo daug savanorių. Pasiskirstę poromis, vaikai vaidino eilėraščius „Neįtiko“, „Šunelio poilsio minutė“ ir „Jeigu būčiau..“. Repeticijoms laiko buvo ne tiek daug, bet viskas pavyko puikiai. Už drąsą ir išmonę vaikai apdovanoti bibliotekos rašikliais.

Džiaugiamės tokiais susitikimais ir dėkojame mokytojai Gitai už geranoriškumą.

             Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė