Kraštiečio rašytojo, literatūrologo Sauliaus Vasiliausko knygos „Dabar aš ramiai papietausiu“ pristatymas

Spalio 19 d. Kultūros centro konferencijų salėje vyko kraštiečio rašytojo, literatūrologo ir mokslų daktaro Sauliaus Vasiliausko pirmosios knygos  „Dabar aš ramiai papietausiu“ pristatymas. Ši knyga Lietuvos rašytojų sąjungos pirmosios knygos konkurse laimėjo pirmąją vietą.

Renginyje dalyvavo Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazistai ir lietuvių kalbos mokytojos (Edita Rutkauskienė ir Rasa Baranauskienė).

Saulius Vasiliauskas – jaunas rašytojas, literatūrologas, mokslų daktaras, rugsėjo pabaigoje  apgynęs disertaciją „Jaunieji rašytojai sovietmečio literatūros lauke: institucinių darinių vaidmuo“(vadovas dr. Rimantas Kmita).

„Dabar aš ramiai papietausiu“ – taip pavadinta pirmoji prozininko knyga, į kurią sudėti trumpieji autobiografiškumo atspalvį turintys pasakojimai. Kai kurios iš pirmo žvilgsnio paprastos, gyvenimiškos istorijos primena, kad gyvenimą reikia iš tikrųjų patirti, o ne prabėgti manant, kad jau patyrei.

„Knyga sudaryta daugiausia iš trumpų tekstų, rašytų skirtingu laiku ir įvairiomis aplinkybėmis. Aišku, galima būtų sukurpti visokių gražių metaforų ir išvedžiojimų, bet knyga vis tiek yra apie mane ir kitą, santykį su išoriniu pasauliu ir kalba, nerimą ir laukimą, įvairias kasdienybės įtampas ir bandymus iš jų išsprūsti, patirti estezę“, – apie savo pirmąją knygą sako Saulius Vasiliauskas.

Gimnazistams rašytojas papasakojo apie tai, kaip gimė jo pirmoji knyga, skaitė knygos pasakojimus. Renginiui baigiantis Saulius Vasiliauskas atsakė į užduodamus klausimus.

Džiaugiamės, kad mūsų kraštas turi kuo didžiuotis. Kad turime rašančių, kuriančių kraštiečių. Smagu, kad kraštiečio pirmosios knygos pristatymas sužadino susidomėjimą. Linkime, kad Sauliui niekuomet neišsektų kūrybinė versmė.

Saulių Vasiliauską sveikino Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektų vadovė Dalia Taparauskienė, skaitytojų aptarnavimo ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Almutė Kanapienienė, lietuvių kalbos mokytoja Rasa Baranauskienė.

Šis knygos pristatymas organizuotas vykdant Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektą „Vilnijos krašto kūrėjų pristatymas Lietuvoje“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybė. Projekto partneriai: Vilnijos krašto bibliotekų asociacija, Širvintų kultūros centras.

 

 

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė