„Poezijos pavasaris“ Širvintose: skambėjo poezija ir muzika

 
      Vienas didžiausių šalies kultūros renginių „Poezijos pavasaris“ antrą kartą dėl koronaviruso pandemijos nukeltas į vasarą. Pasiklausyti poezijos ir muzikos improvizacijos liepos 10-ąją Anciūnų bibliotekos kieme bei Širvintų kultūros centro ir Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos kiemelyje susirinko gražus būrelis žiūrovų.
     Poezijos ir muzikos šventėje dalyvavo poetė Nijolė Daujotytė-Kuolienė, poetas, dramaturgas, lietuvių poezijos vertėjas į rusų kalbą Georgijus Jefremovas, poetas, literatūrologas, kritikas Vainius Bakas, teatro ir kino aktoriai Balys Ivanauskas ir Artūras Dubaka. Žiūrovai klausėsi poetų skaitomų eilių, daugybę kartų paminėti kaimo, vaikystės, pienių, upių, šieno, uogų įvaizdžiai vertė nors mintimis sugrįžti į savo vaikystės kaimą.
      Džiugiai nuteikė aktoriai iš Vilniaus Teatro P Balys Ivanauskas ir Artūras Dubaka. Jie parengė poezijos skaitymų programą, skaitė kūrėjų R. Kmitos, D. Čepauskaitės, S. Gedos, S. Parulskio, D. Kajoko, P. Širvio eilėraščių posmus, atliko savo sukurtas dainas ir improvizacijas.
       Šiek tiek daugiau nei valandą vykusi žodžio ir muzikos šventė abejingų nepaliko. Pasibaigus renginiui, žiūrovai skirstytis neskubėjo, dalijosi įspūdžiais, bendravo su svečiais, skanavo uogų ir sūrio, dėkojo poetams, aktoriams ir bibliotekos darbuotojoms už prasmingą darbą.

Vyresn. bibliotekininkė Aistė Palinauskienė