Nuotaikingas susitikimas su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku ir dailininke, knygų iliustratore Tania Rex

 Birželio 1 d. Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko nuotaikingas susitikimas su vaikų rašytoju bei knygų „Ulfas ir stebuklinga barzda“, „Ulfas ir povandeninis miestas“, „Slaptoji Kornelijaus van Drebelio misija“, „Ugnikalniukas ieško draugų“ autoriumi Virgiu Šidlausku ir dailininke, knygų iliustratore Tania Rex. Į susitikimą atvyko Širvintų pradinės mokyklos 4a  klasės mokiniai su mokytoja Adele Gelažuniene.

     Susitikimo metu vyko labai nuotaikingas knygos „Ugnikalniukas ieško draugų“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės. Knygos autorius labai gražiai ir įdomiai pristatė knygą, kurios  personažas Ugnikalniukas turi didžiausią svajonę – susirasti draugą, ne stebuklingą, o paprastą kaip lavoje virta spurga. Rašytojas į knygos pristatymą išradingai įtraukė ir susirinkusius trečiokus renginio dalyvius, kviesdamas kartu padainuoti dainą apie knygos personažą. Mokiniai dainavo drauge ne tik apie Ugnikalniuką, kuris ieškojo draugų, bet ir apie dar vieną knygos personažą Ulfą iš knygos „Ulfas ir stebuklinga barzda“.

     Antrojoje renginio dalyje mokiniams reikėjo pasigaminti po Ugnikalniuką, o tie, kurie norėjo – pasigamino ir visą šeimyną. Trečiokai noriai ir su užsidegimu įsitraukė į edukacinę veiklą. Jie karpė, klijavo, dekoravo, piešė salą, kurioje įsikūrė Ugnikalniai, galvojo salų pavadinimus. Kūrybiniai darbeliai buvo labai įvairūs, kruopščiai ir gražiai padaryti. Į procesą įsitraukusiems vaikams padėjo ir knygą iliustravusi dailininkė Tania Rex, kuri kaip sakė Virgis Šidlauskas ir sugalvojo, kaip turėtų atrodyti knygos personažai.

     Baigiantis renginiui, svečių atsivežtas ugnikalnis, kuris tarsi laukė savo valandos, išsiveržė. Rašytojas ir dailininkė, pasitelkę  pagalbininkę, visiems parodė, kaip vyksta ugnikalnių išsiveržimas.

     Susitikimas vaikams labai patiko, paliko daug šiltų, gerų emocijų, o pagamintus darbus vaikai galėjo parsinešti namo.

     Rašytojas su dailininke jau antrą kartą vieši bibliotekoje. Jiems labai patiko susitikimas su  knygų skaitytojais.

     Renginys vyko Igno Šeiniaus viešajai bibliotekai vykdant projektą „Kūrybinės pajautos  patyriminės dirbtuvės su knygų kūrėjais“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Dalia Taparauskienė