Virtualus susitikimas su vaikų ir paauglių rašytoja Kotryna Zyle

Lapkričio 30 d. „Atžalyno“ progimnazijos 7D klasės mokinius darkart virtualiai aplankė populiari vaikų ir paauglių rašytoja Kotryna Zylė. Dar viena lietuvių kalbos vaizdo pamoka vyko kitaip.
7D klasės mokiniai yra skaitę dvi rašytojos knygas. Populiarumo sulaukė „Milžinas mažylis“ ir „Didžioji būtybių knyga“. Mokiniai viešniai pateikė daugybę klausimų ir sulaukė atsakymų. Septintokai domėjosi, kas rašytoją įkvepia kūrybai, kokių apdovanojimų kūrėja yra sulaukusi, kuo užsiima laisvalaikiu, kokių nuotykių patyrė rašydama knygas, kokia spalva dominuoja iliustracijose, kur dabar yra paslaptingasis rašytojos namelis ir t. t.
Kotryna Zylė į klausimus atsakinėjo žaismingai, keliskart demonstavo visas keturias išleistas knygas. 7D klasės mokiniai domėjosi, kada pasirodys penktoji knyga. Rašytoja patikino, jog tai bus pavasarį, o knyga, kurioje bus daug šiurpių pasakojimų, vadinsis „Nelabai baisios istorijos“.
Aktyvaus abipusio nuotolinio bendravimo metu rašytoja maloniai atsakinėjo į septintokų pateiktus klausimus ir noriai dalijo patarimus. Pamokos viešnia pabrėžė, jog kurti ją skatina tėtis, vaikai ir jaunieji skaitytojai. „Norėčiau nesustoti kurti ir mažiau dėmesio barstyti kitoms veikloms, – sakė Kotryna Zylė. – Žmones augina knygos.“
Virtualus susitikimas su rašytoja buvo šiltas ir jautrus. Buvo daromas mokinių klausimų ir rašytojos atsakymų garso ir vaizdo įrašas. Jis bus skelbiamas socialiniuose tinkluose. Tikėtina, kad toks kūrybingumo kompetencijų ugdymas dar labiau paskatins mokinius domėtis literatūra.
Susitikimas su rašytoja vyko Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešajai bibliotekai vykdant projektą „Interaktyvi pažintis su knygos kūrėjais“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir LR kultūros ministerija. Virtualiame susitikime-literatūros pamokoje su Kotryna Zyle dalyvavo Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektų vadovė Dalia Taparauskienė ir vyr. bibliotekininkė Aistė Palinauskienė. Nuotolinis bendravimas su rašytoja daugeliui 7D klasės mokinių buvo puiki proga išbandyti ir viešojo kalbėjimo įgūdžius.

 
Mokytojas Romas Zibalas