Virtualus susitikimas su rašytoja Kotryna Zyle

Lapkričio 27 d. „Atžalyno“ progimnazijos 7D klasės mokiniams lietuvių kalbos pamoka vyko kitaip. Mokiniai dalyvavo virtualiame susitikime su populiaria vaikų rašytoja Kotryna Zyle.
Rašytoja pristatė savo knygą „Didžioji būtybių knyga“, papasakojo apie kūrybos procesą, pasidžiaugė knygos iliustracijomis, pažymėjo, jog knygas iliustruoja pati. Pamokos viešnia supažindino septintokus su gerosiomis ir blogosiomis būtybėmis: Gabija, Maumu, Baubu, Milžinu, Žemyna, Keturiais Vėjais. Rašytoja atsakė į septintokų klausimus, kalbėjo apie tai, kaip ir kada pradėjo rašyti, kas paskatino kurti, kiek laiko rašo vieną knygą, kodėl iš Zilinskienės tapo Zyle. Kalbėdama apie vaikystę, minėjo malonią viešnagę pas senelius Rokiškio ir Šiaulių rajonuose. Taip pat Kotryna Zylė kalbėjo, kokia knyga jai brangiausia, kaip vyras ir tėtis pozuoja jos eskizams, kaip iš eskizų gimsta iliustracijos.
Virtualus susitikimas praskraidrino nuotolinio mokymo(si) kasdienybę. Anot susitikimo dalyvių, laikas prabėgo įdomiai ir prasmingai. Nuspręsta pažintį su rašytoja pratęsti. Pirmadienį (lapkričio 30-ąją) vyksiančioje vaizdo pamokoje rašytoja lankysis dar kartą, atsakys į mokinių klausimus, bus parengta ir socialiniuose tinkluose paskelbta filmuota medžiaga.
Susitikimas su rašytoja vyko Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešajai bibliotekai vykdant projektą „Interaktyvi pažintis su knygos kūrėjais“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir LR kultūros ministerija. Virtualiame susitikime-pamokoje su Kotryna Zyle dalyvavo 7D klasės vadovė Kristina Blusevičiūtė-Amulė, Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektų vadovė Dalia Taparauskienė, vyr. bibliotekininkės Aistė Palinauskienė ir Lolita Pliukštienė. Pasak Dalios Taparauskienės, rašytoja Kotryna Zylė po susitikimo džiaugėsi turėta galimybe pabendrauti su
jaunaisiais „Atžalyno“ progimnazijos skaitytojais.
 

 
Mokytojas Romas Zibalas