Susitikimas su vaikų rašytoju Vytautu Račicku Bagaslaviškio filiale

Rugsėjo 24 dieną džiaugėmės susitikimu su populiariu rašytoju Vytautu Račicku. Susitikime taip pat dalyvavo Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Regionų bibliotekų metodikos ir vadybos centro vadovas Petras Zurlys.

Rašytoją maloniai pasitiko būrys „Tėkmės“ mokyklos, įsikūrusios Bagaslaviškio kaime, mokinukų ir mokytojų, kurie labai aktyviai domėjosi rašytojo kūryba.

Vytautas Račickas išleidęs 39 knygas vaikams ir paaugliams. Pirmoji autoriaus knyga išėjo 1980 m. Jo „Šlepečių istorijas”, „Zuikos padūkėlio“ nuotykius ir kitas knygas puikiai žino skaitytojai. Svečias sakė, kad vaikų rašytoju tapo todėl, kad po universiteto dirbo spaudos darbą, skirtą vaikų literatūrai. Ten išėjo „vaikų rašytojo kursus“. Vytautas Račickas pasakojo, kad didžiausia paskata rašyti yra tai, kad jo knygos skaitomos, jų laukia skaitytojai ir todėl niekada nepritrūksta įkvėpimo. Malonu buvo klausytis autoriaus skaitomų ištraukų iš knygų „Šokoladas iki pirmadienio“, „Maminukas“. Taip pat turėjome progą paklausyti rašytojo sukurtų eilėraščių. Pasakodamas apie savo knygas, rašytojas teigė, kad jo kūrinių pagrindas – gyvenimiškos tikrovėje nutikusios istorijos. Tiek sava, tiek kitų žmonių patirtis. Susitikimo dalyviai domėjosi, kokio amžiaus rašytojas pradėjo rašyti, kiek lapų sudaro jo storiausia knyga, kiek paprastai užtrunka rašydamas kūrinį, kodėl savo kūrinius dažniausiai skiria vaikams, kas kuria iliustracijas jo kūriniams. Mokinukai buvo labai drąsūs ir aktyvūs. Visi vaikai aktyviai dalyvavo pokalbyje, kėlė rankas, pateikė knygų autoriui įvairiausius klausimus. Už įdomiausius atsakymus ir už pateiktus klausimus vaikai gavo dovanų Vytauto Račicko knygų.

Pasibaigus susitikimui prie stalelio su rašytojo knygomis nusidriekė ilgiausia eilė. Vaikai kantriai laukė Vytauto Račicko autografo.

Bibliotekos svečių knygoje svečiai parašė šiltą ir gražų atsiliepimą apie šį susitikimą Bagaslaviškyje.

 

Bagaslaviškio filialo vyr. bibliotekininkė Rima Žilinskienė