Kūrybinė edukacija Gelvonų gimnazijoje

Gelvonų gimnazijoje vyko kūrybinė edukacija ,,Angelų sodas” su dailininke Sigute Ach. Kūrybinėje edukacijoje dalyvavo Gelvonų gimnazijos 5-6 klasių mokiniai su mokytoja Egle Mačiuliene.  Dalyviai iš spalvoto, marginto ir balto popieriaus skiautelių iškarpė daug angelėlių pagal Sigutės Ach pateikiamas formeles. Angelus jie kirpo pagal senovinio karpinio pavyzdį. Sparnus ir pačius angelus išpuošia karpiniais. Tarp angelėlių įterpiami mažyčiai laiškeliai su palinkėjimais ir svajonėmis ir sparnuotomis frazėmis. Per šį susitikimą mokiniai užbaigė ,,Angelų sodą” savo darytais angeliukais. Šie nuostabūs angeliukai buvo sukabinti į bendrą junginį – ant rato kabantį karpinių sodą ir palikti siūbuoti Gelvonų gimnazijoje, kad skleistų Gėrį, Taiką, Skaistumą. Susitikimo metu Sigutė Ach papasakojo apie angelus savo kūryboje, apie angelo simbolį žmonijos kultūroje. Kūrybiškai skatino pažinti „angelišką“ savosios asmenybės pusę, įkvėpė atrasti, puoselėti ją. Edukacijai pasibaigus, dailininkė dalino mokiniams plunksneles, kurios turėjo skirtingus piešinėlius ir palinkėjimą: džiaugsmas, svajonė, ryžtas, paslaptis, keistumas, pasaka, atsinaujinimas, skrydis, laisvė. Kiekvienas išsirinko tai, ko jam labiausiai reikėjo.

Kūrybinė edukacija vyko bibliotekai vykdant projektą ,,Regioninės edukacinės dirbtuvės”, kurį finansuoja Kultūros taryba, LR kultūros ministerija ir Širvintų rajono savivaldybė.

Dėkoju Gelvonų  gimnazijos direktorei Jūratei Stankevičienei, mokytojai Eglei Mačiulienei, Gelvonų bibliotekos bibliotekininkei Jolitai Baguckaitei.

                                                                                                                      Dalia Taparauskienė