Senjorų išvyka į Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką

Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus savivaldybės viešoji biblioteka vykdo projektą „Etnokultūrinio paveldo sklaida Širvintų rajono bibliotekose“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Širvintų rajono savivaldybės administracija.

Šio projekto metu lapkričio 20 d. buvo organizuota išvyka į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką. Į išvyką vyko Širvintų Trečiojo amžiaus universiteto lankytojai, su kuriais užsimezgė gražus bendradarbiavimas.

Senjorai susipažino su Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos teikiamomis paslaugomis, aplankė parodas, vykstančias bibliotekoje. Viena iš jų dailininko, rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus vaikų knygų iliustracijų paroda „Dirigentas su teptuku”.

Šiais metais Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka švenčia 100 metų bibliotekos įkūrimo jubiliejų. Šia proga eksponuojama knygų iš saugyklų paroda. Čia galima išvysti seniausią, mažiausią, didžiausią ir įvairių kitų formatų knygų.

Po apsilankymo bibliotekoje senjorai nuvyko į Valdovų rūmus, kur apžiūrėjo parodą, skirtą Lietuvos didikams Radvilams. 

Susitikimas su kunigu Algirdu Toljatu paliko neišdildomą įspūdį. „Žmonių vienybė nėra natūralus dalykas, kuris gaunasi savaime, pirmiausia ji prasideda nuo vidaus, nuo sugebėjimo priimti visą save. Čia yra iššūkis kiekvienam iš mūsų.“,- šie žodžiai įkrito į kiekvieno širdį. 

Dėkoju Širvintų meno  mokyklos kolektyvui ir Daivai Chadusevičienei, Trečiojo amžiaus universiteto lankytojams, Levutei Vitienei už gražų bendradarbiavimą.

 

Dalia Taparauskienė