Lapkričio sutemų puslapiai

Lapkričio 11-17 d. Lapelių bibliotekos skaitytojai dalyvauja nacionaliniame projekte ,,Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“, kurį organizavo Asociacija „Norden Sąjunga“ bendradarbiaudama su nacionalinėmis asociacijomis „Norden“. Projektą remia Šiaurės ministrų taryba. Kaip rašo norvegų poetas S. Mehrenas, nėra taip paprasta įvardyti draugystę. Literatūra mums siūlo draugystę su knygų herojais, draugystę tarp knygos ir skaitytojo. Šiaurės šalių bibliotekų savaitė tęsia savo unikalią tradiciją ir suteikia galimybę visiems paprastai ir nemokamai prisidėti prie garsinių skaitymų puoselėjimo. 

Šių metų literatūros savaitės tema – Šventės Šiaurės šalyse.

Gaubiant lapkričio sutemai, užsidegėme žvakes ir skaitėme  ištrauką „Pepė švenčia gimtadienį“ iš Astridos Lingren knygos „Pepė ilgakojinė“. Skaitymus pradėjo pati Pepė Ilgakojinė. Ji labai norėjo papasakoti, kaip linksma švęsti savo gimtadienį. Skaitymą tęsė Orinta Arbočiūtė. Sužinojome, jog Pepė gimtadienį norėjo švęsti ne tik su Tomiu ir Anika, bet ir su vaiduokliais. Ji savo draugus nusivedė į palėpę, kur gyvena vaiduokliai. Bet vėliau apsigalvojo ir savo gimtadienį šventė su Lapelių bibliotekos skaitytojais. Ji pavaišino visus saldainiais ir ypatingu tortu, kuris gamintas Kinijoje. Dar Pepė įteikė skaitytojams simbolines žvakutes, kurias galės užsidegti, kai skaitys knygas namuose.

Sutemų skaitymo popietėje liko šiltas knygos prisilietimas prie skaitytojo širdies ir džiugios, smalsios akys, ieškančios bibliotekoje tarp daugybės knygų savo knygos, su kuria kartu galima patirti nuostabių nuotykių. Tad skaitykime, pasakokime, dalykimės su draugais savo įspūdžiais, patirkime paslaptingą Šiaurės šalių literatūros skleidžiamą nuotaiką!

Baigiantis renginiui, bibliotekininkė padėkojo susirinkusiems už aktyvų dalyvavimą, paragino ilgais rudens ir žiemos vakarais paimti į rankas knygą.

Janė Stravinskienė, Lapelių filialo vyr. bibliotekininkė