Baltijos kelio viltis

Rugpjūčio 23 d. Lapelių bibliotekoje vyko popietė „Baltijos keliui – 30: apie vienybės jausmą ir viltį“.

Popietės metu, skambant dainai „Bunda jau Baltija“, buvo prisiminti įvykiai Baltijos kelyje., kurie atnešė mūsų tautai Laisvę.

Apie Baltijos kelio svarbą, reikšmingumą, pilietiškumą, Baltijos tautų solidarumą, vienybės prasmę, ne tik Baltijos šalims, bet ir pasauliui pasakojo Janė Stravinskienė, Valė Vansevičienė, Virginija Čepkauskienė, Marija Lisauskienė. Jaunieji bibliotekos skaitytojai Inesa ir Armandas Lapėnai išsakė savo mintis, ką jiems reiškia Baltijos kelio istorinis įvykis.

Popietėje dalyvavo Kazys Stravinskas, kuris 1989 metų rugpjūčio 23 d Baltijos kelyje stovėjo gyvoje žmonių grandinėje. Jis papasakojo  savo prisiminimus apie Baltijos kelią.  Jo prisiminimuose išliko, jog prie jo kartu gyvoje grandinėje stovėjo žmonės, atvykę net iš Alytaus miesto. Žmonių buvo tiek daug kelyje, jog stovėjo jie labai susispaudę.

Istorinio įvykio garbei bei pajautos tos vienybės jausmo, popietės dalyviai  sustojo susikibę rankomis į gyvą grandinę.

Šiai šventei Valė Vansevičienė padovanojo popietės dalyviams sūrį, puoštą Laisvės simboliu. Visi vaišinosi Janės Stravinskienės saldumynais.

Vėliau diskutavome, dalinomės to meto įvykių  prisiminimais. O po šio renginio vykome į Baltijos kelio minėjimą prie autostrados Vilnius -Panevėžys  ir dar kartą stovėjome gyvoje žmonių grandinėje. Atiduodant pagarbą to meto organizatoriams ir dalyviams, padėjome kardelių žiedus prie atminimo akmens.

Janė Stravinskienė, Lapelių filialo vyr. bibliotekininkė