Adventinė popietė Kiauklių filiale

    Ant medžių ir tvorų, ant stogų ir nurudavusios žolės žiema patiesė baltutėlaičius patalus. Širdyje lengva lengva: ateina Kalėdos, skambės varpai, bus šventos bernelių mišios, gims prakartėlėje Kūdikėlis Jėzus. Laukti šio stebuklo liko visai nedaug. Namai jau pilni atitirpusios eglutės sakų bei spyglių kvepėjimo.

    Ar junti, ar matai, kaip švelniai, tyliai ir jaukiai žvaigždėtas dangus gobia tavo namus?..

    Sustok. Įsiklausyk. Gerumas ir meilė ateina per melsvuojantį lauką, kad sėstų prie šventinio vakarienės stalo.

    Gruodis, adventas … tai vilties, pamąstymų metas. Metas pasiruošti dvasia ir kūnu sutikti šv. Kalėdas. Šį metą esame pakviesti susikaupti savyje, pasinerti į dvasios rimtį, nuskaidrinti širdis ir mintis.

    Gruodžio 14 d. Kiauklių filiale vyko adventinė skaitymo popietė „Uždekime širdyje gerumo žvakelę“. Juk knygų skaitymas yra vienas iš geriausių prasmingo laisvalaikio praleidimo būdų. Skaitėme lietuvių ir užsienio rašytojų kūrinių ištraukas, kuriose daug išmintingų pasakojimų ir gyvenimiškų istorijų bei pamokymų. Prisiminėme artėjančių švenčių tradicijas ir papročius.

    Knygos bičiuliai neliko abejingi akcijai „Knygų Kalėdos“. Dovanojo knygas bibliotekai su viltimi, kad jas skaitys vaikai, jaunimas ir suaugusieji.

    Prie puodelio kvapnios žolelių arbatos, dalijomės įspūdžiais apie perskaitytas knygas ir linkėjome vieni kitiems gerumo, atlaidumo, meilės ir šilumos, šviesių šv. Kalėdų. Jaukaus laukimo visiems.

 

Vidmantė Meškienė, Kiauklių filialo vyr. bibliotekininkė