Edukacinis renginys Čiobiškyje

    Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešoji biblioteka vykdo projektą „Atverkime vartus galimybei bendrauti, pažinti literatūrą ir atrasti save“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

   Lapkričio 27 d. vyko edukacinis renginys „Rašto atsiradimo istorija” Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos Čiobiškio pagrindinėje mokykloje. Edukacijoje dalyvavo 7-8 klasių moksleiviai.

    VšĮ „Vikingų kaimas“ puoselėja gražias senovės lietuvių tautos tradicijas, organizuoja edukacines veiklas, primenančias mūsų krašto istoriją.

VšĮ „Vikingų kaimas“ padovanojo nepamirštamą „gyvą“ edukaciją „Kaip žmonės susikūrė raštą“. Edukatorė Judita Korsakienė supažindino mokinius su rašto atsiradimo istorija bei priemonėmis, ant kurių buvo rašoma: molio ir vaško lentelėmis, papirusu, beržo tošimi ir kitomis medžiagomis. Mokiniai bandė iššifruoti ne tik dantiraščio subtilybes, bet ir senovės Egipto hieroglifus, arabiškus, kinų ir japonų rašmenis bei senovines germanų runas.

Jie galėjo susipažinti su popieriaus atsiradimo istorija nuo beržo tošies iki papiruso ir popieriaus.

Mokiniai sužinojo ir pamatė, kaip gaminamas popierius sėmimo būdu. Kiekvienas turėjo galimybę šiuo būdu pasigaminti popierių, pasigaminti unikalų, savo inicialais papuoštą skirtuką knygai. Mokiniai visose edukacinėse veiklose aktyviai dalyvavo.

 

 

Projekto vadovė Dalia Taparauskienė