Skaitymo popietė Bagaslaviškyje

    Saulėtą liepos 18 dienos popietę „Medžio ir knygos draugijoje“ surengėme gamtoje, mokyklos ir bibliotekos kieme. Į popietę vaikai atsivedė ir savo močiutes. Bibliotekoje mažieji skaitytojai pasirinko knygeles, kurias norėjo paskaityti ar tiesiog pavartyti.

    Skaitėme naujų knygų ištraukas. Astridos Lindgren knygą „Pepė Ilgakojinė“ skaitė Greta, Gadasa ir Gerardas. Tiinos Nopolos knygą „Milė ir bjaurusis paršelis“, skaitė Dominykas. Mylimiausias savo vaikystės knygas skaitė močiutė Vidutė. Su meile mažiesiems skaitytojams Zitos Gaižauskaitės eiles skaitė nuolatinis bibliotekos lankytojas Kazys Petreikis.

    Bibliotekininkė priminė vaikams, kad knyga būtina, nes ji skatina kūrybiškumą, ugdo ir auklėja žmogų. Tik skaitydamas žmogus gali daug patirti, sužinoti ir išmokti. Literatūra, nesvarbu, kokia ji, visada mokė ir moko kaip reikia gyventi, elgtis, mąstyti, veikia vaizduotę ir jausmus. Bibliotekininkė linkėjo vaikams kasdien skirti skaitymui nors 20 minučių per dieną. Juk neskaitomų knygelių raidelės verkia, o skaitymas yra malonumas, skaitymas yra atostogos, skaitymas yra bendravimas.

     Renginio dalyvius saldumynais ir obuoliais vaišino gražioji Pepė Ilgakojinė (Vesta Brivinskaitė). Pasistiprinę vaikai žaidė įvairius žaidimus ir šoko.

     Tegul vasaros lūkesčiai pildosi su knyga. Iki kito susitikimo!

Rima Žilinskienė, Bagaslaviškio filialo vyr.bibliotekininkė