Kūrybinis užsiėmimas  „Leisk paklajoti vaizduotei“

    Širvintų Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje, apsilankė „Boružėlės“  l/d „Kregždučių“ grupės vaikai, lydimi auklėtojų Virginijos Stundytės ir Aistės Šilgalienės.  Su jais skaitėme juokingai šiurpią Amandos Noli apysaką „Man reikia baubo“.  Knygos herojui Etanui reikia, kad po lova tūnotų baubas.  Kitaip jam sunku užmigti.  Etano baubui išvykus žvejoti, jį aplanko  įvairūs  baubai, bet ar tarp jų rasis toks, kuris tinkamai jį išgąsdins. Ši istorija padeda žengiantiems į vaizduotės pasaulį vaikams susidraugauti su visais savo baubais. „Boružėlės“ darželio vaikai pasakojo savo istorijas apie baubus, kurie gyvena jų namuose. Bet ne visi drįsta su jais draugauti.

    Šuoliais artėjant išsvajotai vasarai, tikimės, kad vaikučiai nepamirš knygelių. Todėl kūrėme su mažaisiais įvairiausių formų, spalvų knygų skirtukus. Kiek vaikų, tiek  pageidavimų ir pasiūlymų. Šie žaismingi ir smagūs darbeliai apsigyvens vaikų skaitomose knygelėse.  Į biblioteką visi žadėjo sugrįžti su artimaisiais: tėveliais, seneliais, sesėmis. Juk čia laukia tiek daug veiklos: kalbančios ir žaislinės knygelės, stalo žaidimai, žaislai ir visa begalybė knygučių, kurios laukia nesulaukia, kad būtų perskaitytos.

     Labai maloniai nustebino  Džiugas Radzevičius,  išraiškingai  padeklamavęs Šatrijos Raganos sakmę  apie senovės Lietuvą. Džiugui už pastangas buvo įteikta knygelė, o visiems  mažiesiems mūsų draugams atminimui buvo įteikti bibliotekos rašikliai.

                                                                        Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė