Lankėsi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius

    Spalio 6 d. Širvintų viešojoje bibliotekoje lankėsi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Vyko mokymai bibliotekos darbuotojams, kurių pagrindinė tema: „Kaip pateikti informaciją spaudąi ir interneto svetainei“.

    Šis seminaras organizuotas vykdant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Medijos keičia mūsų pasaulį – suprask jas“.

    Seminaro metu buvo sužinojome daug įdomios ir naudingos  informacijos apie tai, kas svarbu talpinant žinutes interneto svetainėse, socialiniuose tinkluose bei teikiant informaciją spaudai.

    Buvo suteikta aktualių žinių  apie nuotraukų talpinimo ypatumus, jų vaizdo kokybę.

    Lektorius Dainius Radzevičius  įtaigiai ir vaizdžiai kalbėjo  ne tik apie žurnalistiką, šiuolaikinę žiniasklaidą, bet ir apie knygas, žmones, atsakė į užduotus klausimus, todėl seminarui skirtas laikas  prabėgo greitai.

    „Svarbu valdyti įeinančią ir išeinančią informaciją ir skubiai bei kuo plačiau paskleisti mums palankias žinias“, –  sakė Dainius Radzevičius.

    Pabaigoje norėčiau pacituoti mintį, išgirstą mokymuose: „Socialinėje tikrovėje, žmonės dažnai neturi galimybės sužinoti tikrovės. Jie apie įvykius ir reiškinius sužino per visuomenės informavimo priemones. Reikia išmokti pateikti informaciją taip, kad ji pateisintų jų lūkesčius“.

Dalia Taparauskienė