Renginys, skirtas E. Jankūno knygos „Išnykusi Kernavė“ pristatymui, Kernavės bibliotekoje

    Aktorės Jūratės Vilūnaitės perskaityta ištrauka iš E. Jankūno knygos „Išnykusi Kernavė“ kovo 17 dieną Kernavės bibliotekoje prasidėjo knygos pristatymui skirtas renginys.

    Pats autorius gimęs ir užaugęs Kernavėje, todėl paklausyti kaip nuotraukos, datos, žmonių prisiminimai, pavardės sugulė į knygos puslapius, susirinko būrys kernaviškių ir svečių. Dalyviai entuziastingai įsijungė į diskusiją, pateikė klausimus, prašė plačiau papasakoti apie vieną ar kitą užrašytą prisiminimą ar jau praeityje likusį  faktą. Savo nuomonę ir apibendrinimą išsakė knygos recenzentas Vytautas Aleksiejūnas. Knyga buvo įvertinta ir Valstybinio Kernavės Kultūrinio Rezervato Direkcijos direktoriaus Sauliaus Vadišio. Jis pasakė, kad knyga turi  istorinę išliekamąją vertę.

    Aktorė Jūratė įterpdavo ištraukas iš pristatomos  E. Jankūno knygos. Tai pat renginio dalyviai gavo labai išsamią, tyrimais ir skaidrėmis pagrįstą medžiagą apie senąsias Kernavės kapines. Šią medžiagą renginio dalyviams pateikė Valdas Kaminskas, kuris yra knygos „Išnykusi Kernavė“ sudarytojas.

    Pabaigoje nuskambėjo knygos autoriui raginimas parašyti knygą apie atvykstančius ir besikuriančius naujuosius Kernavės gyventojus, nes knygą apie išnykusią Kernavę miestelio gyventojai jau turi.  Renginiu liko patenkinti  knygos autorius, dalyviai, svečiai.

Kernavės filialo vyr. bibliotekininkė Stasė Greinienė