Knygos šviesa Lapelių bibliotekai

       Į Lapelių biblioteką atvyko Violeta Blažienė su kolegėmis Ramune Pauliukoniene, Dana Gandrimiene.  Atvyko ne šiaip sau, o su dovanomis. Jos Lapelių bibliotekai atvežė  ir padovanojo daug knygų. Gražios dovanos bibliotekai priimti atvyko  Čiobiškio seniūnas Virginijus Niekis, bendruomenės pirmininkė Daiva Drazdauskienė, Lapelių seniūnaitis Dainius Drazdauskas, bendruomenės narys fotografas Vytas Gaidelis.

       Tiek dovanotų knygų biblioteka dar nebuvo gavusi. Tad be abejo prireikė vyriškos jėgos jas sunešti į biblioteką, kuri yra antrame aukšte.

   Violeta Blažienė padovanojo ir šių metų sieninį kalendorių, kuris papuoštas įspūdingomis gamtos vaizdų nuotraukomis. Jų autorius Blažys. Pabendravę  apžiūrėjome  knygas. Knygų daug ir įvairios tematikos: apie sveiką mitybą, psichologinių,  bei A. Čekuolio, I. Simonaitytės, A. Škėmos, E. Drobelio, A. Pranaičio, S. Paltanavičiaus ir kitų žymių autorių knygos. Bibliotekos fondas pasipildys ir mokinių užklasinio  skaitymo knygomis. Lapelių bendruomenė liko nustebinta knygų gausa.

       Prisiminimui, už dovanotas knygas, bibliotekininkė Janė Stravinskienė svečiams įteikė prisiminimo dovanėlę.

   Susėdę prie apvalaus stalo, pasidalijome bibliotekos, bei Lapelių bendruomenės gyvenimo akimirkomis, bei ateities planais. Violeta su kolegėmis Ramune ir Danute pasiūlė kartu  įgyvendinti svarbų šiam kraštui būsimą projektą.

      Malonu sulaukti tokių dosnių, o kartu ir veiklių svečių, kuriems rūpi knygos šviesa ir šio krašto praeitis ir istorija.

 Janė Stravinskienė

Lapelių filialo  vyr. bibliotekininkė