Herkaus Kunčiaus knygos „Dviveidis romanas“ pristatymas

Balandžio 26 d. vakarą Viešojoje bibliotekoje svečiavosi prozininkas, dramaturgas, libretistas, eseistas Herkus Kunčius ir tarptautinių konkursų laureatė, originalaus balso savininkė, garsi solistė Sigutė Trimakaitė. Buvo pristatoma H. Kunčiaus knyga „Dviveidis romanas“.

Renginį gražiu muzikiniu kūriniu pradėjo solistė Sigutė Trimakaitė, kuri atliko V. Germanavičiaus kūrinius.

Knyga „Dviveidis romanas“ – du romanai vienoje knygoje, kurioje aprašomi du Lietuvos miestai: Vilnius ir Kaunas bei įvykiai, kadaise lankytinos tų miestų vietos, kuomet Lietuva dar buvo Tarybų Sąjungos sudėtyje. Rašytojas rėmėsi savo patirtimi, ką pats išgyveno tuo laiku ir ką patyrė. Knygos kūrimo atspirties tašku tapo to laikmečio istoriniai įvykiai, kurie ir aprašyti pačioje knygoje. H. Kunčiui, kaip rašytojui, kaip antropologui svarbu buvo aprašyti kas pasikeitė Lietuvoje nuo 90 – tųjų metų.

„Rašau apie tai, kas mums svarbu, ką mes patyrėme. Man, kaip antropologui, svarbu aprašyti Vilniaus – Kauno priešpriešas. Jaunoji karta nelabai ir skiria kontrastus tarp vakar ir šiandien“, – kalbėjo rašytojas Herkus Kunčius.

 „Mane su literatūra sieja poezija, nes aš dainuoju lietuvių ir užsienio poetų sukurtus eilėraščius“,- rašytoją papildė solistė Sigutė Trimakaitė. Ji atliko B. Kutavičiaus kūrinius bei užsienio rašytojų kūrinius švedų, portugalų ir prancūzų kalbomis.

Rašytojo Herkaus Kunčiaus knygos „Dviveidis romanas“ pristatymas buvo apgaubtas gražiomis S.Trimakaitės atliekamų muzikinių kūrinių melodijomis.

„Jeigu neaprašysime pasaulio, kuris buvo, kurį išgyvenome, kuris dar bus, tai aprašys kiti, todėl manau, kad reikia apie tai rašyti patiems. Rašydamas bręsti ir bręsta tavo tekstai“, – baigdamas knygos pristatymą kalbėjo rašytojas.

Susirinkusieji susižavėję klausėsi, gėrėjosi renginiu. Žmonės uždavė rašytojui ir solistei klausimų, į kuriuos svečiai maloniai atsakė.

Rašytojas Herkus Kunčius padovanojo bibliotekai savo knygą „Dviveidis romanas“. Svečiai pasirašė Viešosios bibliotekos Svečių knygoje.

Renginys skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė