Kultūros dienos minėjimas

Ne viename lietuviškame kalendoriuje balandžio 15d. randame pažymėta: Kultūros diena. O žymima taip dėl to, kad 2006 m. Lietuvos Respublikos Seimas priėmė atmintinų dienoms skirto įstatymo papildymo ir pakeitimo įstatymą, kuriuo ši diena įteisinta kaip atmintina Kultūros diena.

Širvintų rajono savivaldybės viešoji biblioteka taip pat paminėjo Kultūros dieną. Šią dieną Viešosios bibliotekos ir Kultūros centro darbuotojus sveikino Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ingrida Baltušytė – Četrauskienė, merės padėjėja Janina Greiciūnaitė, Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vita Majerienė, laikinai Kultūros centro direktorės pareigas einanti Rytė Bareckaitė, laikinai Viešosios bibliotekos direktorės pareigas einanti Vaiva Daugėlienė.

Savivaldybės administracijos direktorė perdavė merės Živilės Pinskuvienės nuoširdžius sveikinimus ir linkėjimus Viešosios bibliotekos direktorei ir darbuotojams. Vyr. bibliotekininkei Vidai Poškaitei buvo įteikta  merės Ž.Pinskuvienės padėka, gėlės ir dovanos už ilgametį darbą.

Viešąją biblioteką labai nudžiugino Širvintų Meno mokyklos mokinių (mokytoja Tatjana Maciulevič) akordeonistų kvarteto atliekami kūriniai bei Meno mokyklos kaimo kapelos (vadovas Gintaras Pauliukonis) muzikos garsai.

Laikinai Viešosios bibliotekos direktorės pareigas einanti Vaiva Daugėlienė sveikino darbuotojus su profesine švente ir dovanojo suvenyrus Laimės pasagėles, kurios visuomet primins šią iškilią ir svarbią dieną.

Kultūros dienos minėjimas buvo kupinas šiltų, gražių emocijų, nuoširdaus bendravimo.

 

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė