Knygos „Mergaitė su šautuvu. Istorija apie mergaitę partizanę“ pristatymas ir edukacija

Širvintose lankėsi rašytojas Marius Marcinkevičius ir dailininkė, iliustruotoja Lina Itagaki. Jie Širvintų pradinės mokyklos 3a klasės (mokytoja Jurgita Stankevičienė), 3b klasės (mokytoja Rasa Žygienė)  ir  Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos 3-4 klasių (mokytojos Sigutė Bžozinskienė ir Gaiva Dambrauskienė) mokiniams  pristatė naujausias savo knygas: „Superbobutės” ir „Mergaitė su šautuvu. Istorija apie mergaitę partizanę“.

Pirmoji knyga – „žiauriai“ linksma istorija, kuri patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Ši knyga privers juoktis net didžiausius paniurėlius.

Antroji knyga – „Mergaitė su šautuvu. Istorija apie mergaitę partizanę“ parašyta remiantis tų laikų liudininkų ir laisvės kovotojų prisiminimais, istorine medžiaga bei buvusios partizanų ryšininkės papasakota istorija apie mergaitę, kurį laiką su partizanais gyvenusią bunkeryje. Daugelis knygos herojų turi prototipus. Iliustruotoja Lina Itagaki papasakojo mokiniams apie knygos kūrimo procesą, kuris truko apie metus laiko. Ši knyga išrinkta  2023 m. „Metų knyga“ knygų vaikams kategorijoje.

Autoriai ne tik supažindino su savo kūryba, bet vaikus pakvietė dalyvauti edukacijoje, kurios metu jie sužinojo, kaip reikėtų išgyventi ilgesnį laiką miške, kokie daiktai ten būtų naudingi. Taip pat  mokiniams  teko užduotis per trumpą laiką išlįsti iš miegmaišių ir juos, kaip galima greičiau, supakuoti. Buvo daug juoko ir šurmulio. Renginio pabaigoje autoriai, įsigijusiems knygas, dalino autografus. Autoriams buvo įteiktos simbolinės bibliotekos dovanėlės.

Dėkojame Širvintų pradinės mokyklos, Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos, mokytojoms ir mokiniams, kad atvykote ir buvote kartu. Visada laukiame Jūsų mūsų jaukioje bibliotekoje ir renginiuose.