Susitikimas su skaitymo ambasadoriumi Justinu Žilinsku

Literatūros festivalyje „Vaikų knygų sala“ prasidėjo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinama komunikacinė kampanija „Skaitymo ambasadorius“. Pirmuoju ambasadoriumi išrinktas Justinas Žilinskas – vaikai simboliškai suteikė jam įgaliojimą tokiai veiklai.
Širvintų „Atžalyno“ progimnazijoje vyko susitikimas su vaikų ir jaunimo rašytoju, skaitymo ambasadoriumi Justinu Žilinsku. Susitikime dalyvavo šeštų klasių mokiniai bei juos atlydėję mokytojai. J. Žilinskas gerai vaikams pažįstamas. Autorius yra išleidęs dešimtį grožinės literatūros knygų, kurių dauguma skirtos vaikams ir jaunimui. Knygos ne kartą nominuotos svarbiausiems šalies literatūros apdovanojimams, pelnė geriausių metų knygų premijas. Rašytojas jau ilgą laiką aktyviai dalyvauja įvairiose skaitymo skatinimo akcijose.
Skaitymo ambasadorius siekia plačiai skleisti žinią apie skaitymo svarbą ir naudą. Mokiniai įsijautę klausėsi pašnekovo pasakojimų, atsakinėjo į užduodamus klausimus.
Pasibaigus susitikimui rašytojas dalino knygų skirtukus, fotografavosi asmenukėms ir šiltai bei su humoru bendravo su jaunaisiais skaitytojais.