Prasidėjo autizmo supratimo mėnuo!

Prasidėjo autizmo supratimo mėnuo!

♾️Begalybės ženklas – tai autizmo spektro sutrikimo simbolis. Kviečiame jūsų sugalvotais būdais atvaizduoti begalybės ženklą: gal tai bus piešinys, gal su artimaisiais, draugais, kolegomis sustosite begalybės ženklo forma ir nusifotografuosite, viską siųskite el. p. autizmomenuo@lietausvaikai.lt

Lietuvos autizmo asociacija atstovauja apie 700 narių visoje Lietuvoje. Minint autizmo mėnesį, norisi atkreipti dėmesį ir į asociacijos nuveiktus darbus, ne visi bendruomenės nariai žino, kad tai būtent asociacijos advokacijos ir atstovavimo dėka pasiektas rezultatas.

💬„Vienas reikšmingiausių pokyčių, atstovaujant bendruomenę, tai kad pavyko pasiekti, jog nuo 2015 metų įteisinta suaugusiųjų autizmo diagnozė Lietuvoje. Anksčiau iki 2015 metų sausio 1 dienos, dažniausiai asmenys, sulaukę 18 metų, tapdavo šizofrenijos liga sergančiais arba intelekto negalią turinčiais asmenimis.

📌Ne mažiau svarbūs pasiekimai – atsirado komunikacijos ir sensorikos techninės pagalbos priemonių kompensavimas, buvo pasirašyti ir vykdomi du autistiškiems asmenims pagalbos veiksmų planai, taip pat daugiau autistiškų asmenų gali gauti vieną iš socialinių išmokų, bei inicijuotas švietimo metodinės pagalbos skyriaus sukūrimas“, – vardija Lina Sasnauskienė, Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ vadovė.

👉Daugiau apie tai kas vyks balandžio mėnesį, dalinamės straipsnyje: https://tinyurl.com/bdej4jx

#autizmomėnuo2024 #lietausvaikai #begalybėsženklas #autizmas