Evos Tombak knygos „Popietės laikas. Mitai ir tiesa apie senatvę“ pristatymas

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su rašytoja, jogos bei emocinio rašymo mokytoja Eva Tombak ir knygos „Popietės laikas. Mitai ir tiesa apie senatvę“ pristatymas. Viešnią pasitiko ir susirinkusiemas pristatė skaitytojų aptarnavimo ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Almutė Kanapienienė.
Remdamasi naujausiais moksliniais tyrimais, knygoje „Popietės laikas.Mitai ir tiesa apie senatvę“ rašytoja E. Tombak gvildena sveikos mitybos, sveikos gyvensenos, mentalinės sveikatos, kartų santykių, finansinio stabilumo, jaunystės kulto temas. Knygos pagrindinis taikinys – senėjimo diskriminacija, požiūris, kurį, anot autorės, atėjo laikas keisti, nes jau labai netrukus, 2050-aisiais, kas šeštas pasaulio gyventojas bus 65+ amžiaus. „Ar tuomet ir toliau sakysime, kad pasaulyje nėra vietos senukams?“ – susitikimo metu klausė Eva Tombak.
Šia knyga E. Tombak siekia įkvėpti suvokti, kad finišas turi būti skambus, prasmingas ir įsimenantis. „Ir kad pabaigos, nežinau, gera tai ar liūdna žinia, neįmanoma suvaidinti. Užkopsime į pabaigą ar jos link nusirisime, priklauso nuo to, kokie esame. Ties finišu nėra kada filosofuoti, ar atitinkame standartą“, – teigia autorė.