Kūrybinis užsiėmimas „Gimtųjų žodžių apkabintas“

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko Tarptautinei gimtosios kalbos dienai skirtas kūrybinis užsiėmimas  „Gimtųjų žodžių apkabintas“ . Kalba – savita kiekvienos tautos ypatybė, mąstymo išraiška. Štai kodėl šiais laikais kiekviena tauta siekia išsaugoti savo kalbą, ja perteikia savitą pasaulio suvokimo būdą. Svečiuose lankėsi Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos priešmokyklinukai su mokytoja Vida Puziniene.

Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė papasakojo vaikams apie Tarptautinę gimtosios kalbos dieną, apie gimtosios kalbos svarbą kiekvieno mūsų gyvenime. Vaikams ji parodė ir papasakojo apie pirmąją lietuvių kalba išspausdintą Martyno Mažvydo knygą „Katekizmas“ bei Lietuvių kalbos žodyną. Vaikai skaitė ir minė mįsles, mėgino greitai ir taisyklingai pasakyti greitakalbes.

Vėliau vaikai noriai įsitraukė į kūrybinį procesą ir kūrė spalvingus knygų skirtukus. Pasibaigus kūrybiniam užsiėmimui priešmokyklinukai laiką leido vaikų erdvėje, kurioje žaidė stalo ir kitus žaidimus, vartė knygas, bendravo.